Ο δικηγόρος της καθαρίστριας αποκαλύπτει: Έχει 13 παιδιά, όλα άνεργα, ήθελε να μην χάσει τη θέση

O δικηγόρος της καθαρίστριας από την Πρέβεζα εξηγεί γιατί η γυναίκα πλαστογράφησε το πτυχίο τηςΕίχε 13 παιδιά, τέσσερα από αυτά ανήλικα, ενώ κανένα δεν εργάζοτανΔεν είχε άλλη επιλογή εργασίας και ήθελε να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη διαβίωση των παιδιών τηςΕίχε αποφοιτήσει το 1981, αλλά η θέση είχε πως προϋπόθεση την αποφοίτηση έως και το 1980

Ο Βασίλης Καραβίδα, δικηγόρος της καθαρίστριας από την Πρέβεζα, η οποία πλαστογράφησε το πτυχίο δημοτικού με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη, αποκάλυψε τους λόγους που την ώθησαν στο να πάρει αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα, όπως

είπε, η γυναίκα αυτή έχει 13 παιδιά εκ των οποίων τα 4 ανήλικα. Ζει σε ένα μικρό χωριό όπου κυριαρχεί η φτώχεια, με ανύπαρκτες πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Προκειμένου να υποβάλλει νόμιμα δικαιολογητικά πρόσληψης ως καθαρίστρια – βοηθός θαλάμου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, άλλαξε τη χρονολογία αποφοίτησης καθώς προϋπόθεση ήταν να έχει τελειώσει το 1980, αλλά εκείνη είχε αποφοιτήσει το 1981.

Ήθελε να μην χάσει τη θέση κι επέλεξε να πλαστογραφήσει το χαρτί ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ευπρεπή διαβίωση των ανήλικων -τότε- παιδιών της.

Ο κ. Καραβίδας πρόσθεσε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από 10-12 χρόνια και οδηγήθηκε στο ακροατήριο όπου απερρίφθη το αίτημα αναβολής. Ήταν κλινήρης με καρδιακό πρόβλημα, είχε βάλει απινιδωτή και δικάστηκε ερήμην αλλά της έδωσαν αναστολή.

Συμπλήρωσε ότι όλα τα παιδιά της είναι άνεργα και ο σύζυγός της εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο ίδιο νοσοκομείο. Η δίκη στο εφετείο θα γίνει στις 5 Μαρτίου.

(Με πληροφορίες από το new247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα