Ο Δένδιας διαψεύδει τον… Δένδια

Σε δύσκολη θέση φαίνεται ο πως έχει έρθει ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος στην προσπάθειά του να διαχειριστεί το ζήτημα της νέας τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο, έφτασε στο σημείο να διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό.

Παρότι ο Νίκος Δένδιας στην απάντηση του προς τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδεχτεί την «πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερρών», λόγος για τον οποίο -κατά τον ίδιο- η Ελλάδα

προχώρησε και σε διάβημα εναντίον της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει ουσιαστικά τον υπουργό.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σήμερα Κυριακή ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους από την Άγκυρα, επανέλαβε ότι οι εργασίες για τον φράκτη συνεχίζονται κανονικά και ξαναμίλησε για τουρκική κινητικότητα στα χερσαία σύνορα.

«Παρατηρήθηκε κινητικότητα από τουρκικής πλευράς σε ένα σημείο όπου είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή αυτού του φράκτη. Κατόπιν αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον εδώ πρέσβη της Τουρκίας, απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αδιευκρίνιστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι λόγοι όχι μίας αλλά δύο διακοινώσεων προς τη γείτονα, αν όντως δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη στα σύνορα του Έβρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα