Ο Δανός Κέλετ θα «σφυρίξει» στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Την… τιμητική της έχει η Σκανδιναβία στους ξένους διαιτητές που επιλέγει η ΚΕΔ για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο εκλεκτός για το κυριακάτικο (3/3) ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική της Superleague είναι για τέταρτη φορά φέτος Δανός (προηγήθηκαν οι Κριστόφερσεν, Μάαε, Τίγκααρντ), καθώς επιλέχτηκε

ο 38χρονος Γιάκομπ Κέλετ (διεθνής από το 2011).

Μιλάμε για ρέφερι που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA (μία κάτω από την Elite) και είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό και δη στον ΠΑΟΚ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Λαρς Χούμελγκααρντ και Χέινε Σόρενσεν. Ο δεύτερος μάλιστα είχε βρεθεί και στο φετινό ματς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, με διαιτητή τότε τον Μάαε. Τέταρτος διαιτητής στο ΟΑΚΑ ο Τσαμούρης, με παρατηρητή τον εκ των μελών της ΚΕΔ, Χουάν Φερνάντεθ Μαρίν.

Ο Γιάκομπ Κέλετ είχε «παίξει» στις 26/11/15 το ματς του ΠΑΟΚ με την Καμπάλα στην Τούμπα (0-0), ενώ στις 8/8/13 διηύθυνε το Σταντάρ Λιέγης – Ξάνθη 2-1. Φέτος βρέθηκε μία φορά σε ματς ομίλων του Champions League (Σαχτάρ – Χόφενχαϊμ 2-2) κι άλλη μία στο Europa (Σπαρτάκ Τρνάβα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2).

Επίσης, «σφύριξε» στα προκριματικά τους αγώνες Αστάνα – ΑΠΟΕΛ (1-0) και Φέγενορντ – Τρεντσίν (1-1). Πριν δύο χρόνια διηύθυνε και το παιχνίδι Γιβραλτάρ-Ελλάδα 1-4. Ο Κέλετ θεωρείται ο κορυφαίος Δανός διαιτητής και μάλιστα οχτώ φορές έχει πάρει τον σχετικό τίτλο από το 2009 που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία.

Atiker Konyaspor – Gent mücadelesini Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Jakob Kehlet yönetecek. pic.twitter.com/ttXZYIn8wj

— Tribun Dergi (@tribundergi) 5 Δεκεμβρίου 2016

Από εκεί και πέρα το έτερο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής, το ΆρηςΑΕΚ θα διευθύνει ο διεθνής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ενώ στην αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός ορίστηκε ο Σέζος.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/3
Άρης – ΑΕΚ: Διαμαντόπουλος (Τριανταφύλλο, Κρέτσιμος, 4ος Πουλικίδης)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη: Γρατσάνης (Μ.Δημόπουλος, Διπλάρης, 4ος Ντάουλας)

Κυριακή 3/3
ΟΦΗ – Λάρισα: Ευαγγέλου (Κωνστάντιος, Φίλος, 4ος Κατοίκος)
Ατρόμητος – Πανιώνιος: Ζαχαριάδης (Νατιόπουλος, Σπυρόπουλος, 4ος Τσοπουλίδης)
Λεβαδειακός – Λαμία: Τάσης (Σαμοΐλης, Μωυσιάδης, 4ος Κατσικογιάννης)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Κέλετ (Χούμελγκααρντ, Σόρενσεν, 4ος Τσαμούρης)

Δευτέρα 4/3
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: Σέζος (Ν.Δημόπουλος, Ι.Δημητριάδης, 4ος Κοτσάνης)

****
Προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών έχει ο Απόλλων Λάρισας για να εξοφλήσει τον Μένιο Χαραλαμπόπουλο, ώστε να μην του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, όπως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Τι αποφασίστηκε για Πλατανιά-Δημούτσο…

Aναλυτικά οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου:

Δέχεται την αίτηση του Αριστομένιου Χαραλαμπόπουλου του Ανδρέα, επαγγελματία ποδοσφαιριστή.
-Ενεργοποιεί σε βάρος της καθής η αίτηση ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 27/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 606/2019 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Δέχεται εν μέρει την αίτηση της ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς.
-Διατάσσει τη διόρθωση/συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 22/2019 αποφάσεως του παρόντος Δικαστηρίου ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό τέσσερα σημεία, ώστε αναδιατυπώνει συνολικά επί το ορθόν το διατακτικό της αποφάσεως 22/2019 που διορθώνεται, ως εξής:
-Συνεκδικάζει, αντιμωλία των διαδίκων, α) την υπό ημερομηνία 18.12.2018 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 42564/18.12.2018 αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ελίν Δημούτσου του Αναστάση και β) την υπό ημερομηνία 04.01.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 706/04.01.2019 ανταίτηση της ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς.
-Απορρίπτει την ανταίτηση (υπό ημερομηνία 04.01.2019 και με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 706/04.01.2019) της ΠΑΕ Α.Ο. Πλατανιάς.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δανός Κέλετ, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ,danos kelet, panathinaikos – paok