Ο Χίτλερ ξύπνησε

Τα επιχειρήματα από τους φασίστες, τους ναζιστές, αλλά και τους έλληνες χουντικούς και νεοχουντικούς, είναι σχεδόν πανομοιότυπα.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος κάνει αγώνα για το δίκαιο των μεταναστών στην πατρίδα του, έστρεψε τα λόγια του και κατά του ακροδεξιού φασίστα Σαλβίνι, για τον τρόπο που απαιτεί να συμπεριφέρονται στους μετανάστες. Ο Σαλβίνι πρότεινε, όπως είναι γνωστό, να τιμωρούνται όσοι διασώζουν μετανάστες στη θάλασσα. Θέλει να νομιμοποιήσει δηλαδή την αδιαφορία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, να αλλάξει τη νομοθεσία του

παγκόσμιου δικαίου, αφού ως έγκλημα νοείται πράξη ή και παράλειψη.

Αυτός ζητά να παραβλέπουν τη ζωή των ανθρώπων, αν η ζωή ανήκει σε μετανάστες.

Ο Χίτλερ είναι εδώ. Οι Χίτλερ είναι εδώ, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και στην Ελλάδα, λέγοντας εξυπνάδες που αναπαράγει το διαδίκτυο των ηλιθίων.

Γιατί το διαδίκτυο χωρίζεται σε αυτό των έξυπνων και των κανονικών ανθρώπων και σε αυτό των κομπλεξικών, ηλίθιων και φασιστών, που το θεωρούν ταχυδρόμο της κακιάς τους.

Τι είπε λοιπόν ο Σαλβίνι στον Ρίτσαρντ Γκιρ. Πάρε τους μετανάστες στη βίλα σου και στο αεροπλάνο σου. Λες και θα μπορούσαν οι μετανάστες να χωρέσουν σε μία βίλα ή σε ένα αεροπλάνο.

Με το σκεπτικό αυτό πάρε και τα παιδιά της Αιθιοπίας και τάισέ τα, ή πάρε και μπογιά και βάψε τους μαύρους άσπρους για να αρέσουν στα φασισταριά.

Τέτοιες βαθιές αρλούμπες αναπαράγουν και αρκετά στελέχη της ακροδεξιάς νέας Δημοκρατίας στην καθημερινότητα, όπου ο μεν Μητσοτάκης στέλνει συλλυπητήριο τηλεγράφημα, στον ψαρά που έσωσε τόσο κόσμο στο Μάτι. Και πολύ σωστά βέβαια κάνει. Αγνοεί όμως τη ρητορική των ακροδεξιών του σχετικά με τους μετανάστες, για τους φράχτες, για τα ηλεκτροφόρα καλώδια, για τις βάρκες που πρέπει να βουλιάζουν.

Ήρθε η ώρα το διαδίκτυο να προστατεύσει την ανθρωπότητα από τον ανερχόμενο φασισμό και να εμποδίσει τη διάδοση τέτοιων πρακτικών. Να απομονώσει τον φασισμό όπου και όταν αυτός εκδηλώνεται. Μπορεί να συντάξει έναν χάρτη ελευθερίας και δημοκρατίας, στον οποίον μπορεί να κινείται και να σχολιάζει ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Στη Δημοκρατία υπάρχουν όλες οι ερωτήσεις, όλες οι προτιμήσεις, όλες οι αντιρρήσεις, αλλά σε καμιά απ’ αυτές δεν αμφισβητείται η αξία της ανθρώπινης ζωής κανενός ανθρώπου στον πλανήτη. Αν λοιπόν το διαδίκτυο θέλει να γίνει δημοκρατικό, ελεύθερο και ανθρώπινο, μπορεί. Και τώρα είναι η ώρα, προτού γίνει η φωλιά του κάθε φασίστα, του κάθε Σαλβίνι. Όπως μπλοκάρει τα σχόλια χρηστών του που αντίκεινται στη λογική του διαδικτύου, έτσι να μπλοκάρει και δηλώσεις του Σαλβίνι, όταν λέει ότι πρέπει να τιμωρούνται οι άνθρωποι όταν διασώζουν ζωές.

Ο καινούριος αγώνας για όλους τους ανθρώπους που έχουνε λόγο σημαντικό θα είναι ο αγώνας για ένα πραγματικά ελεύθερο, δημοκρατικό διαδίκτυο, το οποίο θα σέβεται τη ζωή του καθενός σε όλο τον πλανήτη.

Ο ψηφιακός Χίτλερ έχει ξυπνήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα