Ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει το 2021

Η πανδημία του κορονοϊού θα έχει τελειώσει ως το τέλος του 2021 υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας στον Economist, εξήγησε πως τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της εκθετικής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συμπλήρωσε δε πως αρκετά από αυτά τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά, όχι απλά στο 50%, αλλά

σε ένα ποσοστό 80-90% σε ό, τι αφορά στην ανάσχεση μετάδοσης του ιού.

Για τον Μπιλ Γκέιτς η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες των κρατών ανά τον κόσμο θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι πρέπει να ξοδέψουμε εκατομμύρια προκειμένου να βγάλουμε εκεί έξω το εμβόλιο για να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται».

Αισιόδοξα τα νέα για τον συνιδρυτή της Microsoft

«Υπάρχουν πολλά μοντέλα προβολής που υποδεικνύουν πως εξαιτίας των μολύνσεων, όπου αποκτά κανείς ανοσία και εξαιτίας διασταυρούμενης προστασίας από άλλα εμβόλια για άλλους κορονοϊούς, αν προσθέσει κανείς το εμβόλιο, ακόμη και σε ένα ποσοστό 30% με 40%, αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την εκθετική εξάπλωση» αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς και ο ίδιος ασχολείται με την έρευνα για μια σειρά ασθενειών εδώ και δύο δεκαετίες.

«Ως τα τέλη του 2021 θα έχουμε αρκετές δόσεις που θα έχουμε σχεδόν ξεμπερδέψει, ίσως να «μπούμε» λίγο και στο 2022» υποστηρίζει ο Μπίλ Γκέιτς ενώ το πιο αισιόδοξο σενάριο για αυτόν είναι ότι η πανδημία μπορεί να έχει λάβει τέλος μέσα στο 2021.

«Ευτυχώς, αυτή η ασθένεια δεν είναι ιλαρά, δεν χρειαζόμαστε πάνω από το 90% των ανθρώπων να κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύουμε πως ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 60% του εμβολίου θα αρκεί για να σταματήσει την εκθετική ανάπτυξη» αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα