Ο Αντώνης Λουδάρος στο Altsantiri.gr: Το τηλεοπτικό πεδίο είναι … βροχερό!

Ο Αντώνης Λουδάρος λίγο πριν την περιοδεία της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» μίλησε για τον ρόλο του, τη συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα αλλά και για τα τηλεοπτικά του σχέδια.

Ρεπορτάζ: Βάσω Λιόκαυτου

Αυτό το καλοκαίρι ξεκινάτε περιοδεία με τις «Εκκλησιάζουσες»

Ξεκινάμε 30 Ιουνίου από το Κατράκειο μια μεγάλη περιοδεία σχεδόν σε 60 πόλεις. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, αποτελείται από 30 ανθρώπους

επί σκηνής. Μουσικές εξαίσιες από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές μουσικές με ωραίες ενορχηστρώσεις, υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, πολύ μεγάλη δουλειά. Ένα έργο που έχει να «μιλήσει» στον σύγχρονο θεατή παρότι προέρχεται από τον τέταρτο αιώνα, ο Αριστοφάνης δυστυχώς είναι ακόμα επίκαιρος. Μιλάει για τα κακώς κείμενα της πολιτικής, είναι πολιτικό έργο.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο σκηνοθέτης μας έχει κάνει μια ευφάνταστη και λιτή ταυτόχρονα δουλειά.

Εσείς ποιον ρόλο υποδύεστε;

Ο ρόλος μου είναι η Πραξαγόρα ένας πολιτικός ρόλος. Αποφασίζει και παίρνουν τα ηνία της εξουσίας οι γυναίκες για να καλυτερέψουν τον κόσμο. Αυτό βέβαια πόσο είναι εφικτό δεν το ξέρουμε αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι ο Αριστοφάνης πάντα μιλάει για ουτοπίες. Η ουτοπία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η πολιτική δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μας φέρνει καλύτερες μέρες. Περιμένουμε από αυτούς και δεν έρχεται. Ο ρόλος αυτός έχει παιχτεί από πολύ μεγάλους ηθοποιούς, πολύν σπουδαίους και καταλαβαίνετε την ευθύνη που έχω εγώ απέναντι σ’αυτό. Αφιερώνω αυτή την παράσταση στη μεγάλη μου δασκάλα, τη Μαίρη Αρώνη που με δίδαξε και ήθος και υποκριτική.

Η περιοδεία πόσο δύσκολη είναι για έναν ηθοποιό;

Είναι εξαιρετικά δύσκολη και ταυτόχρονα θέμα απόφασης και ευχάριστη. Εγώ περνάω πολύ ωραία τα καλοκαίρια μου με συναδέλφους, με γέλια, με μικρές γκρινίες, με πούλμαν, κάθε μέρα σε άλλο τόπο. Συναντάμε ανθρώπους σε κάθε τόπο, ένα κοινό θεατρικό που δεν είναι μόνο της Αθήνας. Γυρίζεις όλη την Ελλάδα και γνωρίζεις ότι σε περιμένουν με λαχτάρα. Έχει και πολύ ευχάριστα πράγματα όλο αυτό.

Τηλεοπτικά ετοιμάζεται κάτι;

Δεν έχω κάτι στα σκαριά. Θα ήμουν πολύ θετικός σε μια ωραία πρόταση, για μια μυθοπλασία.

Το τηλεοπτικό τοπίο αυτή την περίοδο πώς το βλέπετε;

Σαν τον καιρό τώρα…βροχερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα