Ο ανάγωγος της Κυριακής: Το Μάτι της εξουσίας είναι τυφλό

Το πόρισμα στο Μάτι μάς λέει ένα πράγμα. Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν προβλέπεται να έχουμε κράτος. Διαλυμένες υπηρεσίες όπου και οι άξιοι πολεμιστές χάνονται και οι ανίκανοι προεξέχουν.
Στην κορυφή της πυραμίδας, λένε οι Αιγύπτιοι, φτάνεις με δύο τρόπους. Είτε πετώντας σαν αετός, είτε έρποντας σαν φίδι. Έχω να δω καιρό να πετάει αετός σ’ αυτή τη χώρα. Κάτι χαρταετοί μόνο κι αυτοί μαζεμένοι την καθαρά Δευτέρα.
Άκουσα τον Ψινάκη να λέει ότι ήταν με

έναν Πρέσβη στη Μύκονο και δεν μπορείς να αφήσεις τον Πρέσβη και να φύγεις όταν καίγεται η περιοχή και άνθρωποι που σε ψήφισαν, γιατί τι να του πεις; Δεν είμαι σε mood; Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχει συναίσθηση του τι λέει.
Έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.
Επίσης, εφόσον προκύπτουν ευθύνες και για τον νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής, καλό θα είναι κι αυτός να παραιτηθεί κι ας αναλάβει τις ευθύνες του, το πολιτικό προσωπικό να τον προσλάβει εφόσον προκύψει η αθωότητα του. Όμως τώρα όλοι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ευθύνονται δεν μπορούν μετά από τέτοιες έκτασης συμφορά να ‘ναι εκεί. Καταρχήν πώς αντέχουν;
Όποτε κι αν συμβεί παρόμοια φωτιά, δεν θέλω να μας στεναχωρήσω γιατί κανένας μας δε θα ξέρει που θα βρίσκεται εκείνη την ώρα, αλλά τα ίδια ακριβώς θα συμβούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Δεξιά και Αριστερά. Όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν και αυτομάτως οι νοοτροπίες, ούτε εξαφανίζονται οι στρατιές των διορισμένων. Δεν αλλάζουν δηλαδή ούτε οι πόρτες, ούτε τα κλειδιά στις πόρτες. Αλλάζουν μόνο οι προσδοκίες. Είναι οι ίδιες ελπίδες που ντύνονται καρναβάλια!
Και μην έχετε καμιά απορία. Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Πλημμελήματα. Άρα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία φυλάκιση. Κατηγορούνται για αμέλεια κατά συρροή. Και όχι για βαριά αμέλεια. Αμέλεια. Αυτό που λέμε ξέχασα να κλείσω το θερμοσίφωνα.
Πρέπει στα σχολεία, στις γειτονιές κάθε αρχή του χρόνου και κάθε τέλος του χρόνου να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας και ενημέρωσης. Τι κάνουμε σε περίπτωση πλημμύρας, τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δεν μπορεί ένας ν’ ανάβει να ψήσει μπριζόλες στο Νταού Πεντέλης και να καίγονται οικογένειες.
Δεν είναι αμέλεια η βαριά αναισθησία και μόνο εγώ υπάρχω στον κόσμο και να πάνε να γ@μηθούν όλοι και στα @ρχίδι@ μου. Βαρέθηκα αυτόν το λαό που τα γράφει όλα στ’ @ρχίδι@ του και μέσα στο γράψιμο ξεχάστηκε και έγραψε και την ίδια του τη ζωή του στα @ρχίδι@ του.
Οι πιτσιρικάδες μαζί με τις τσόντες που βλέπουν στο διαδίκτυο καιρός να οργανώσουν τους συνομήλικούς τους και να μπουν μπροστά στην οργάνωση της κοινωνίας. Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει ν’ αναλάβει να βάλει τάξη στο μπουρδέλο. Και σίγουρα δεν είναι οι πουτ@νες που κυβερνούν.


***Υπόκλιση και σεβασμός στο μεγαλείο της ψυχής, του θάρρους, του κουράγιου και της δύναμης της Μάγδας Φύσσα. Την είδα στη συνέντευξη που έδωσε στον Πάνο Χαρίτο, στην ΕΡΤ, να ερεθίζει με το «παγωμένο» – μετά τη δολοφονία του παιδιού της – βλέμμα τις συνειδήσεις όλων μας. Μίλησε για τον δολοφόνο του Παύλου και το διεφθαρμένο σύστημα που όπλισε το χέρι του. Γι’ αυτούς που «ξεπλένουν» τον φασισμό και τη δικαίωση που δεν θα έρθει ποτέ.

Η μάνα Φύσσα είναι η δική μου μάνα και η δική σου.

*** Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά έπεσε χοντρό «ψαλίδι» στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της Άννας Ασημακοπούλου τις τελευταίες ημέρες. Μάταια έκανα ζάπινγκ όλη την εβδομάδα για την πετύχω πουθενά, αλλά άφαντη. Μόνο μόλις βγήκε το πόρισμα για το Μάτι ξαναεμφανίστηκε. Τέτοια ευκαιρία για να «ξεπλυθεί» από την υπεράσπιση του Νίκου Γεωργιάδη σιγά μην την έχανε. Έφτασαν στο σημείο να ξεπλένουν καταδικασμένους για παιδεραστία πάνω σε νεκρούς…

*** Έχουν μαζέψει ρατσιστές, σεξιστές, ακροδεξιούς, παιδεραστές, το ροζ σήμα για την Ημέρα της Γυναίκας τους μάρανε.

*** Απολύθηκε η διευθύντρια των MyMarket, αυτή που παρακινούσε / απειλούσε τους εργαζομένους να χαμογελούν για 300 ευρώ. Τώρα μπορεί να χαμογελάει κι αυτή, αφού το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ, δηλαδή, με δικά της σουπερ-μαρκετίστικα μαθηματικά, 360% πάνω από το μηδέν. Δεν το λες και λίγο…

*** Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ λέω αν αποτύχω πολύ στη ζωή μου, ως ανάγωγος, να το γυρίσω σε πιο καλλιτεχνικά μονοπάτια. Δηλαδή, η Μεγαλοοικονόμου καλύτερη είναι από μένα; Δεν μπορώ να γράψω εγώ ότι «τον λένε Αλέξη και είναι ηγέτης και καταπέλτης»;

Πέρα από την πλάκα τώρα, καλό θα ήταν να συμβουλέψει τη Μεγαλοοικονόμου ένας δικός της άνθρωπος ότι το χιούμορ της έχει πάψει να είναι χιούμορ και είναι απλά φαιδρότητα. Ας μην την περιφέρει λοιπόν από κανάλι σε κανάλι, χτυπώντας νέα ρεκόρ κάθε φορά.

*** Είδα στα social media να κυκλοφορεί μια φωτογραφία του ζεύγους Πατούλη από παλιότερες καλοκαιρινές τους διακοπές. Σε αυτή διακρίνεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής να έχει αρπάξει, στην κυριολεξία, ένα μαυράκι για να φωτογραφηθεί μαζί του και να δείξει στους ψηφοφόρους του ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Μόνο κεφαλοκλείδωμα που δεν του έκανε.

*** Μπορεί οι φοιτητές της χώρας να είναι γνωστοί για τους καφέδες, τα ξενύχτια και τους πολύωρους ύπνους τους, αλλά υπάρχουν κι αυτοί οι φοιτητές στη Ναύπακτο που αγαπούν το διάβασμα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να καταγγείλουν έναν καθηγητή επειδή δεν τους έκανε μάθημα.

Και ο συγκεκριμένος καθηγητής που θίχτηκε και φυσικά φοβήθηκε για τη φήμη του, αποφάσισε να μηνύσει όλους τους φοιτητές και όλους τους καθηγητές του τμήματος. Κι έτσι τον Ιανουάριο του 2020, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν 110 φοιτητές και καθηγητές.

*** Ειλικρινά τώρα. Δεν σας έχει λείψει το παλιό ΠΑΣΟΚ, το «καλό», το αυθεντικό, το ορθόδοξο; Ποιο ΚΙΝΑΛ τώρα; Τι ΔΗΣΥ; Τι είναι αυτά; Που πήγε κι αυτός ο πράσινος ο ήλιος; «Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π’ ανατέλλει, μας οδηγεί, εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη σοσιαλιστική».

Αυτός που με νιώθει σίγουρα είναι ο Νίκος Παπανδρέου που θα ‘ναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ. «Θα προτείνω στο Συνέδριο να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ» είπε. Πολύ αδερφός μου, τον στηρίζω.

*** Βλέπεις το Power of Love και δεν σου μένει εγκεφαλικό για εγκεφαλικό κύτταρο. Βγήκε μία παίκτρια να πει την άποψή της και ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει αντικειμενικά. Όταν της είπαν οι συμπαίκτες της ότι η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική, αυτή απάντησε ότι δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ αντικειμενικού και υποκειμενικού και έτσι θα πει τη γνώμη της «και υποκειμενικά και αντικειμενικά». Για να είναι μέσα και στα δύο. Όχι θα κάτσει να σκάσει.


Έθνος αδιόρθωτον

Keywords
Τυχαία Θέματα