Ο ανάγωγος της Κυριακής: Στους δύο ο ένας δώρο!!!

Μπαίνω στο ταξί.
Αδερφέ, ο Έλληνας ξεχνάει.
«Εμένα αν μου δώσει τη σύνταξη θα τον ξαναψηφίσω», μου ‘πε η γριά που μου τον καταριόταν τρεις μήνες πριν.
«Έχει αρχίσει να με γλυκαίνει» είπε «ο Τσίπρας».
Γλυκό σταφύλι ήξερα, γλυκό περγαμόντο ήξερα, γλυκό σύνταξη δεν ήξερα.

Τον έσυρε πάλι στη Βουλή ο Τσίπρας τον Κυριάκο που δεν το ‘χει. Πολύ σαγόνι, πολύ έπαρση, πολύ τονισμός,

αλλά τα λόγια σκοτώνονται σε γκρεμό κάθε που ανοίγει το στόμα ο έρμος ο Κυριάκος.
Σκέψου τον Κυριάκο και τον Τσίπρα σαν δώρο.
Τον ακουμπάς τον Κυριάκο σε σερβάντα;
Α πα πα.

«Δεν θέλω ούρλιαζε ο παπάς. Δεν θέλω να δίνει ο Τσίπρας τα λεφτά στην εκκλησία για να μου τα δίνει μετά εμένα ο δεσπότης. Γιατί εγώ τον ξέρω τον δεσπότη. Δεν ξέρω τι θα μου ζητήσει να κάνω για το μισθό μου; Και όπως ξέρεις, ουδείς αναμάρτητος».
«Τι ακριβώς φοβάσαι;», τον ρώτησε ο άλλος.
«Ότι θα υποκύψω. Να, αυτό φοβάμαι».

Θα απαγορευτούν οι φάτνες, ο εορτασμός των Χριστουγέννων, ο Σταύρος από την σημαία. Τάδε έφη Μάκης Βορίδης με αφορμή τη συζήτηση για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Και οτιδήποτε άλλο με σταυρό να συμπληρώσω εγώ. Από τον σταυρό της Αγίας Παρασκευής μέχρι τη σταυροβελονιά.
Μάκη γελάνε μαζί σου και τα σταυροδρόμια.

Το άλλαξε το σύνθημα ο Μπακογιάννης, το «η Αθήνα μας ανήκει». Είπε «ξανά η Αθήνα όρθια». Ότι είχε πέσει δηλαδή, είχε σκοντάψει και ήρθε ο γιος της Ντόρας να τη σηκώσει. Και η μάνα, ως σωστή μάνα, μετακόμισε στα Χανιά για να εκλέγεται εκεί, ώστε στις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές η έδρα στην πρώτη Αθηνών να μεταβιβαστεί με «φυσικό» τρόπο στον διάδοχό του «θρόνου». Έτσι όπως ξέρουν οι δημοκρατίες στην Ελλάδα. Ο βασιλιάς έφυγε, οι βασιλιάδες μένουν.

Ότι ο Κατσίφας σκοτώθηκε και ότι είναι πέρα για πέρα θλιβερό το γεγονός της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, ούτε να συζητιέται. Και δικαίωμα της μάνας και των δικών του να πουν και να νιώθουν όπως νιώθουν.
Και υποχρέωση όλων να σταθούμε δίπλα στον πόνο αυτό.
Μέχρι όμως να διευκρινιστούν όλα ας μην βιαζόμαστε. Στην Ελλάδα οι λέξεις προδότης και ήρωας μπαίνουν και βγαίνουν τόσο γρήγορα όσο το κλειστό και ανοιχτό στα κομμωτήρια.

Και να ‘χεις και την Τατιάνα Στεφανίδου να κλαίει στην εκπομπή της συμπάσχοντας με το δράμα των συνανθρώπων της. Να με συγχωρήσετε μένα που είμαι ανάγωγος, αλλά φαίνεται το ρημαδοκλάμα ότι είναι ψεύτικο. Φαίνεται στην άκρη του πόνου ο καημός για τηλεθέαση.

Όλες αυτές οι παρουσιάστριες με τους ψηλούς κώλους, τα πλαστικοποιημένα βυζιά,τις τεντωμένες βλεφαρίδες και τις Λουί Βιτόν που τους πιάνει η συγκίνηση στο δράμα του αγνώστου είναι ακόμα μια φτήνια της φιμωμένης πλέον – από τον Κυριάκο – ιδιωτικής τηλεόρασης.

Όλα τα ιδιωτικά κανάλια, όλοι οι δημοσιογράφοι εν χορώ στηρίζουν Κυριάκο και ΚΙΝΑΛ.
Άραγε τυχαία;

Οι Κινέζοι έφτιαξαν λέει, τον πρώτο εικονικό δημοσιογράφο, ο οποίος δουλεύει non stop για 24 ώρες. Ο εικονικός παρουσιαστής σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας XINHUA μπορεί να εκφωνεί κείμενα εξίσου φυσικά με έναν επαγγελματία δημοσιογράφο αλλά και να παρουσιάζει ειδήσεις. Δεν θα μπορεί να σχολιάσει μάλλον και έτσι δεν θα μπορεί να κάνει και προπαγάνδα προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Μ’ αρέσει. Τον στηρίζω τον εικονικό δημοσιογράφο.
Μήπως μπορούν να πάρουν και τους δικούς μας από ‘δω και να τους εικονοποιήσουν;
Εικονικός Πορτοσάλτε μπορεί να υπάρξει; Να μιλάει δηλαδή για τον Άδωνη και να μην έρχεται σε οργασμό;

Και εκεί που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται η αγγελία της χρονιάς. Βαθιά υπόκλιση στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που το σκέφτηκε. Νοικιάζει, που λέτε, διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πλησίον της πρωθυπουργικής κατοικίας και ζητάει γι’ αυτό 600 ευρώ. Δεν μας είπε όμως. Λόγω της αστυνομικής παρουσίας ή απλά επειδή ο ενοικιαστής θα μπορεί να λέει ότι έχει γείτονα τον Αλέξη Τσίπρα;

Άκουσα ότι ένας τουλάχιστον ρατσιστής οδηγός λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, κατέβασε με το έτσι θέλω τρία μικρά προσφυγοπούλα που πήγαιναν σε προπόνηση Κουν Φου. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία της ΑΡΣΙΣ, ο οδηγός κοίταξε επίμονα τα τρία προσφυγοπούλα και τους ζήτησε να κατέβουν από το λεωφορείο και να πάρουν το επόμενο. Τελικά τα παιδιά και κατέβηκαν γεμάτα ντροπή και έχασαν την προπόνηση επειδή απλά βρέθηκε στο δρόμο τους ένας μ@λάκ@ς και μισός. Και το κακό είναι ότι θα βρεθούν κι άλλοι, κι άλλοι, αλλά ποιος είναι αυτός ο ένας που θα βρεθεί ν’ απομακρύνει τον οδηγό λεωφορείου από τη θέση του; Δεν είναι δικές του οι θέσεις και δεν μπορεί ο κάθε φασίστας να κανονίζει ποιος θα κάθεται και ποιος δεν θα κάθεται στο λεωφορείο που είναι δημόσιας χρήσεως.

Κάτι παραπάνω από Θεούλης είναι Ολλανδός που ζήτησε, με επίσημο αίτημα του σε δικαστήριο της χώρας του, να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία του. Απαρνείται ακόμα και τη σύνταξη του ο άνθρωπος.
«Αισθάνομαι νέος, τα έχω 400 και θέλω αυτό να αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις». Εγώ πάλι που αισθάνομαι 20 χρόνια μεγαλύτερος από την κούραση μπορώ να πάω και να ζητήσω τη σύνταξη μου από τώρα;

Εγώ έτσι όπως τον βλέπω θα του ‘χωνα και 15 χρόνια παραπάνω

Ανεβαίνω Δημοκρίτου, στο Κολωνάκι και από μια πολυκατοικία έχει βγει η Καλογρίδη και κοιτάει αριστερά και δεξιά μήπως υπάρχουν κάμερες για να βγει και ο Λυκουρέζος που κρυφοκοιτάει από μέσα. Έχει χαζέψει ο κόσμος.

«Αισθάνομαι ότι δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας», είπε ο Τσίπρας. Όχι μεγάλε. Εμείς χρεωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές σας. Και δεν δικαιωθήκαμε.
Άλλο καπέλο τώρα που βλέπουμε τον Μητσοτάκη και σκιαζόμαστε και την Φωφώκα και γελάμε με την πολιτική της ανημπόρια. Ένα κάρο ανταύγειες για να γίνεις Φιλιππινέζα του Κυριακου.
Αλλά όχι κάνεις δεν δικαιώθηκε.
Όταν 500.000 νέα παιδιά άφησαν την Ελλάδα και τρέχουν να σωθούν, κανείς δεν δικαιώθηκε.

Η Ελλάδα απλώς νιώθει ότι παίρνει μια πρώτη ανάσα. Αλλά όταν ανοίγει τα μάτια συνεχίζει να βλέπει εντατική.

Η Ευρώπη έχει καταφέρει να επιβάλλει μια πολιτική.
Οπότε εσύ ακούς δυο προγράμματα, στο τέλος θα ισχύσει ένα.
Στους δύο ο ένας δώρο!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα