Ο ανάγωγος της Κυριακής: Οι γαμπροί της ατυχίας

Βρε βρε βρε, τι κάνουν εκείνα τα παιδιά στον ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα ψάχνουν να βρουν το λάθος  λες κι είναι καρφίτσα το λάθος.

Το λάθος είναι ότι δεν θέλουν να καταπιούν ότι υπάρχει Τσίπρας.
Ποιος οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Ποιος τον κράτησε στο 32%;

Η όλη ιστορία μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ελέφαντα και τα μυρμήγκια. Αποφασίζουν τα μυρμήγκια μια μέρα να τελειώνουν με τον ελέφαντα που τους ποδοπατεί την ύπαρξη όταν περπατάει στο δάσος.

Πηδάνε όλα πάνω του, κουνιέται ο ελέφαντας πέφτουν όλα τα μυρμήγκια και απομένει ένα. Οπότε του φωνάζει ένα μυρμήγκι που βλέπει τη σκηνή από ένα δέντρο. Μηήτσοοο πνίξ’ τον!!

Εδώ είμαστε.

Επίσης να τονίσουμε ότι όταν φύγουν τα μυρμήγκια από τον ελέφαντα, αυτό δε λέγεται διάσπαση του ελέφαντα. Αυτό που παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία είναι φεστιβάλ κόμπλεξ.

Απλά εδώ να προσθέσουμε ότι ο ελέφαντας αντί να δει τη ζούγκλα και να πάει προς τα κει, παραμένει στάσιμος και κινδυνεύει να σκοτωθεί απ’ αυτούς που θεωρεί δικούς του.

Ο ελέφαντας κάνει παρέα με κυνηγούς εξουσίας και περπατάει αμέριμνος.
Αυτό είναι το λάθος του ελέφαντα.
Το λάθος των υπολοίπων είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι οι γαμπροί της ατυχίας.
Δεν τους θέλει η νύφη.

Έτσι βασιλιάς της ζούγκλας είναι ο Ταρζάν Μητσοτάκης ο οποίος πηδάει με το σκοινί από δέντρο εις δέντρον!!

*** Με στοιχεία που έχει δώσει η ίδια η κυβέρνηση τον Ιανουάριο υπάρχει άνοδος της ανεργίας, εκτός στόχου βρίσκεται το πρωτογενές πλεόνασμα, εκτός στόχου τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, εκτός στόχου και οι επενδύσεις. Παντελής αποτυχία.

Μολαταύτα ο Μητσοτάκης παραμένει βασιλιάς της ζούγκλας, ο κόσμος ακόμα συνεχίζει να ελπίζει. Απλά έχει αρχίσει να υπάρχει μια μουρμούρα. «Η μουρμούρα της γριάς».

Έτσι λέγεται αυτή η κατάσταση.

*** Οικονομικό Φόρουμ των αδελφών έπρεπε να λέγεται και όχι των Δελφών, αφού συνολικά επτά μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και φυσικά ο Κυριάκος θα είναι ομιλητές. Η Μαρέβα μόνο κατάλαβε το λάθος της όλης υπόθεσης και αποσύρθηκε. Οι υπόλοιποι κανονικά…

*** Έχει αρχίσει ο Μητσοτάκης ν’ αντιλαμβάνεται το ολέθριο λάθος ν’ αναθέσει τον εορτασμό της επανάστασης του 1821, των λαϊκών αγώνων ενός λαού με κουμπούρια και γιαταγάνια ωμά στην μεγάλη κυρία του Ψυχικού, Γιάννα Αγγελοπούλου και προσπαθεί να σώσει το κύρος της βάζοντας δίπλα της, επιτροπή 12 ατόμων.

Έχω σιχαθεί αυτές τις επιτροπές στην Ελλάδα, με διάφορους πρόθυμους που μπορεί να χαίρουν εκτίμησης, αλλά η προθυμία τους να παίζουν τον ρόλο του μαϊντανού σε κρίσιμες περιόδους και στιγμές τους αφοπλίζει και ανισχυροποιεί την αξία τους!

Μέσα στην επιτροπή και ο Σαββόπουλος o όποιος τον τελευταίο πολύ καιρό ξερογλείφει τον Κυριάκο!

Ο Θεοδωράκης στήριξε τον μπαμπά Μητσοτάκη και ο Σαββόπουλος τον Κυριάκο.
«Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» και «η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι» θα γίνουν δυο στημένες λεμονόκουπες πεταμένες στον κάδο της εξουσίας.

*** Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πέσει μέχρι στιγμής από ποδήλατο, από κανό και από πρωθυπουργία. Έπεσε κι από καρέκλα κανονική.
Μέσα στη Βουλή.

*** Έτοιμη η πλατεία ομονοίας. Όμορφη έγινε δεν μπορώ να πω. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά καταστάλαξε με την εμφάνιση της κι ας αφήσουμε μερικά σημεία ανάμνησης να μείνουν στον χρόνο αναλλοίωτα, όπως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις του κόσμου.

*** Φήμες αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκατέλειψε για 10 λεπτά τα τηλεοπτικά στούντιο και εμφανίστηκε στο υπουργείο. Ενθουσιασμένοι στον ΣΚΑΪ σκέφτονται να τον καλέσουν άλλες 10 φορές για να μιλήσει γι’ αυτό του το επίτευγμα. Θα έρθει ο καιρός της αποκαθήλωσης της νομιζόμενης αξίας που προσδίδει η τηλεόραση σε ανθρώπους της εξουσίας.

Όταν σβήσουν τα φώτα απλά θα δούμε ότι εκεί δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν μια σκιά του φωτός.

*** Βγάζω το καπέλο στην κόρη της Ζωής Λάσκαρη. Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου βρήκε την μαγκιά και το θάρρος να μιλήσει οn camera για τα χρόνια που ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά περνώντας ένα σπουδαίο μήνυμα στα νέα παιδιά. Μπράβο της γιατί θέλει κότσια να βγεις δημόσια και να τσαλακωθείς μιλώντας για μία σκοτεινή περίοδο της ζωή σου.

*** Προς τιμήν του ο Άρειος Πάγος δεν άφησε να καταπατηθεί το δικαίωμα του προστατευόμενου μάρτυρα όταν αυτός έχει να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα. Καταπατείται βάναυσα κάθε έννοια ελευθερίας πλέον στον τόπο αυτό, προκειμένου να αποδείξουν το αναπόδεικτο: ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι κλέβουν εκτός από τους πολιτικούς.

Έφτασαν να κατηγορούν την Τουλουπάκη ότι αυτή έστησε τη σκευωρία της Novartis
Και σε λίγο οι πολιτικοί θα μας πείσουν ότι η Novartis μόνο στην Ελλάδα δεν λάδωσε.

Σ’ όλο τον κόσμο η Novartis είναι σκάνδαλο μόνο στην Ελλάδα είναι σκευωρία.

Αλίμονο στους λαούς που υποθάλπτουν τέτοιες καταστάσεις.

Όλοι δεν είναι ένοχοι.
Όλοι δεν είναι αθώοι.

*** Α να μην το ξεχάσω.

Πολύ ωραίο αυτό το υδάτινο φράγμα που θέλει να βάλει η Νέα Δημοκρατία για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να μπουν στη χώρα.

Όσους ροφούς και μεγαλοτσιπούρες πιάσουν ας μας κάνουν ένα τραπέζι.
Γιατί για πρόσφυγες δεν βλέπω να πιάνουνε.

Μπορείς να βάλεις πόρτα στο πέλαγος;
Είναι σα να θες να κλάσεις σε ουρανοξύστη και να έχεις απαίτηση να μυρίσει κι ο τελευταίος όροφος!!!

Τέλος πάντων η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να ζήσει για πολύ καιρό με ψευδαισθήσεις. Το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει να ξηλώνεται σιγά σιγά.

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Οι γαμπροί της ατυχίας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα