Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο χαλασμένος αστροναύτης

Ετοιμάστηκα κι εγώ να πάω να ψηφίσω την Πατούλη στο Μαρούσι και πήγε και μου παραιτήθηκε για να σώσει, λέει, το σπίτι της και τον γάμο της. Και μ’ αφήνεις εμένα μπουκάλα τον ψηφοφόρο σου που σε ακολούθησα σε όλες σου τις εμφανίσεις που ‘σουν ντυμένη σαν ενεχυροδανειστήριο του ΡΙΧΑΡΔΟΥ. Ντροπή. Τι να πω.

*** Ο καημένος ο κύριος Μανιαδάκης. Πήγε μόνος του να καταγγείλει τους υπουργούς ότι τα έπαιρναν απ’ τη Novartis και μετά πήγε να το σκάσει γιατί

τον πίεζαν να πει αυτά που ο ίδιος αυτοβούλως είχε πει. Θα τρελαθώ ρε π0ύστη μου σ’ αυτόν τον τόπο.

*** Και ξεκινάει ρεύμα συμπαράστασης απ’ τον ΣΚΑΪ και τον Άδωνη και εξαπλώνεται σε όλο τον μολυσμένο τύπο το κύμα συμπαράστασης του αθώου αυτού άτυπου συμβούλου των υπουργών, ότι τον καημένο τον πίεσαν και πήρε την οικοσυσκευή του να το σκάσει. Η γυναίκα του φταίει που ήθελε τα τηγάνια μαζί της και τα Kosta Boda.
Φύγε κυρά μου.
Και τι δουλειά είχε κλείσει να κάνει στην Ισπανία; Ποια εταιρία τον είχε προσλάβει;

*** Ποτέ δεν έχει επιχειρηθεί στη χώρα αυτή τέτοιο ξεδιάντροπο κουκούλωμα που υπερβαίνει με απόσταση μεγάλη τη χούντα κι έχουν υποκύψει άπαντες. Λογικό. Αφού ο Μανιαδάκης ήταν μέσα στους 12 που κάλεσε η Μέρκελ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα. Τα δάνεια του Τύπου τα ελέγχουν οι Γερμανοί. Ας τολμήσουν ν’ αντιμιλήσουν.

*** Ξανάρχεται η Μέρκελ. Ας τολμήσει ο Τσίπρας να τη ρωτήσει γι’ αυτόν. Θα τον αρπάξει όπως άρπαξαν οι Γερμανοί τον Χριστοφοράκο, αλλά ο Μανιαδάκης δεν έχει γερμανική υπηκοότητα γι’ αυτό τον έτρεχαν Ισπανία τον έρμο κι από ‘κει ποιος ξέρει πού.
Ο Μανιαδάκης πήγε μίλησε μόνος του για να τα πάρει μετά πίσω και να καθυστερήσει την δικαιοσύνη γι’ αυτό και έπεσαν όλα τα καλά παιδιά πάνω του και τον νταντεύουν.
Γιατί είναι δικός τους άνθρωπος.

*** Δεν υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι τα πήραν κάποιοι από τη Novartis. Μόνο όσοι τα πήραν ή τα παίρνουν από τη Novartis.
Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Novartis.

*** Κάτι τομάρια μαύρα πατριώτες.
Σε λίγο η λέξη πατριώτης θα σημαίνει βρώμικο πολιτικό καθίκι που τα ‘χει πάρει από παντού και κάνει μεγάλους σταυρούς και λέει δήθεν μεγάλα λόγια για την πατρίδα.

*** Δεν υπάρχει ένας σ’ αυτόν τον τόπο να νοιάζεται για τον πολίτη. Τι είναι αυτά που λέω; Πιπέρι θα μου βάλω στο στόμα. Ο Ψωμιάδης, ο Ζορό, πήγε με τα χεράκια του και μοίρασε αλάτι στους οδηγούς για να πασαλείψουν τις ρόδες τους στα αυτοκίνητα τους, να μη γλιστράνε στα χιόνια. Αυτός είναι άνθρωπος. Νοιάζεται. Θεέ μου για πόσο μ@λάκες μας έχουν.

*** Ωραία ρε παιδιά. Τελείωσε το μετρό Θεσσαλονίκης κατά 85%. Να συμφωνήσουμε. Αλλά να μπορείς να μπεις σ’ ένα βαγόνι να σε πάει μια βόλτα. Άσε να ‘ρθει το βαγόνι. Ακούει η γριά ότι τελείωσε το μετρό και πάει κάτω και περιμένει. Ποιος θα πάει να πει στη γιαγιά ότι το βαγόνι θα το φέρει ο άλλος Άη Βασίλης. Θα ζει;

*** Έχουμε εμείς οι κοινοί θνητοί τα προβλήματά τους, τα έχουν όμως και οι «γαλαζοαίματοι». Τα δύο παπούτσια στο ένα πόδι έχει βάλει λοιπόν η Μέγκαν Μαρκλ στον πρίγκιπα Χάρι και του απαγόρευσε ποτό και καφέ. Πάνε οι πάλαι πότε «δόξες» του Χάρι που γυρνούσε από εδώ και από με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι. Αυτό είναι που λέμε πριγκιπική παντόφλα…

*** Το ένα σκουπίδι μετά το άλλο στην τηλεόραση. Η φθήνια στα καλύτερα της. Θυμάστε που πέρυσι μπήκανε σε ένα σπίτι για να βρουν το ταίρι τους; Αυτό μωρέ με την Μπακοδήμου σε ρόλο προξενήτρας. Ήρθε και ο δεύτερος κύκλος. Δε μας έφτανε ο πρώτος. Πώς η τηλεόραση διαλέγει όλα αυτά τα παιδιά που νιώθεις ότι τους έχουν στερήσει σημαντικά πνευματικά εφόδια για να μην βλέπεις την κατρακύλα της σκέψης και να μην γίνονται πρότυπα αυτοί που δεν έχουν συντακτικό παρά μόνο για να κουτσομπολεύουν και να λένε μ@λ@κίες; Αληθινά θλιβερό θέαμα.

*** Εν τω μεταξύ η «Σοφία» μας πάγωσε τα «καρύδια». Τι ψωλόκρυο είναι αυτό;
Κι έρχεται χειρότερος φονιάς. Η «Μαριγούλα». Έτσι προτείνω να την πούμε την επόμενη κακοκαιρία, να τιμήσουμε και τη θεια μου τη συγχωρεμένη.

Πηγή φωτογραφίας: Περιοδικό Hello

*** Θεέ μου, τους έσπασαν τους καθρέφτες στην Αράχωβα. Πού πας αγόρι μου πάμπλουτο και καλομαθημένο; Που έβαλες όλα τα σύνεργα των πλουσιόπαιδων για να μας δείξεις ότι ξέρεις και σκι και εμφανίστηκες σαν χαλασμένος αστροναύτης που προσγειώθηκε σε λάθος πλανήτη, λάθος ώρα, με λάθος παπουτσικό.
Μα δεν μοιάζει σαν νέα άφιξη στον πλανήτη γη;

*** Κλείσε την πόρτα μάνα. Μπάζει η ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα