Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μία είναι η ουσία, του μπαμπά η περιουσία

Σ’ αυτή τη φωτογραφία φαίνονται καθαρά οι σχέσεις.

Αναγκαστικά φωτογραφίζονται ως οικογένεια, αλλά τα βλέμματα σκοτώνουν οποιαδήποτε υποψία σχέσεων αγάπης.
Η σκηνή θυμίζει κλέφτες σε θησαυροφυλάκιο όπου στη θέα των άπειρων χρημάτων αλλάζουν άρδην οι φιλίες και οι αγάπες.

Σημασία έχει ότι η Χαλυβουργική έκλεισε αφού έκανε τα υπερκέρδη τους καλούς καιρούς.
Δεν κατάλαβα γιατί η ΔΕΗ δεν δέχτηκε αυτόν τον τρόπο πληρωμής.
Απ’ το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα.

*** Η Τουρκία απειλεί.
Η Ελλάδα

απαντάει.
Οι Έλληνες έχουν Χριστούγεννα.
Πανικός στους δρόμους και η γνωστή χαρά με το ζόρι.
Όμως τα πιτσιρίκια τα δίνουν όλα στα κλαμπάκια φωτίζοντας με τα νιάτα τους τα σκούρα χρώματα που φοράει η Ελλάδα.

*** Ξέρω γιατί δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ξέρει ότι η επόμενη ονομασία στο δικαστήριο της Χάγης θα είναι σκέτο Μακεδονία.

Η Ρωσία δεν αρέσκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Να θυμηθούμε ότι η Ρωσία είχε ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Αυτά όλα δεν σημαίνουν βέβαια ότι είναι καλή συμφωνία η Συμφωνία των Πρεσπών.

*** Την «έθαψε» φυσικά η πλειοψηφία των ΜΜΕ την είδηση της αποχής σχεδόν χιλίων συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Στα 44 χρόνια ζωής της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει απουσιάσει ποτέ το 1/3 των ψηφοφόρων από μια τέτοια εσωκομματική διαδικασία. Ο Κυριάκος μπορεί να σηκώσει το πηγούνι του, να κοιταχθεί στον καθρέπτη και να πει: «Ναι, εγώ το έκανα αυτό».

*** Λοιδορεί με κάθε τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είναι Πρωθυπουργός και δεν μπορεί να εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά του.

Βρε άνθρωπε, ο πατέρας σου το έκανε πρώτος αυτό, όταν απομάκρυνε τον Αντώνη Σαμαρά και ανέλαβε αυτός τη θέση του. Ούτε τα βασικά πια δεν ξέρεις;

*** Η οικογένεια Πατούλη δεν έχει βγάλει ακόμα χριστουγεννιάτικη φωτογραφία και ανησυχώ. Περιμένω πάνω από τον υπολογιστή, πατώντας απανωτά refresh, για να μπω και εγώ σε γιορτινό πνεύμα.

Λέτε η Μαρίνα να ετοιμάζεται για τον Δήμο Αμαρουσίου; Θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει ο Κυριάκος.

*** Τα μάθατε; Στο πλευρό του Κυριάκου ο Χάρης Θεοχάρης. Αυτός μωρέ που έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που είναι βουτηγμένο στο ψέμα και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία. Ο ίδιος άνθρωπος, όχι κάποιος άλλος, είπε προχθές στο Open ότι η Συμφωνία διχάζει τον ελληνικό λαό. Μόνο ο Άδωνις έχει κάνει τέτοιες κωλοτούμπες.

*** Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας έμαθα τιμωρήθηκε με οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Ο λόγος; Επειδή είπε δημόσια αυτό που όλοι σκέφτονται παρατηρώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ομιλίες του. Ότι έχει ακροδεξιό λόγο. Ευαίσθητα τα μέλη του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ γιατί όταν η Μαρία Σπυράκη έλεγε ότι έπαιρνε τις ειδήσεις στο μαξιλάρι της έτρωγαν… μαντολάτο.

*** Χριστούγεννα, μέρες αγάπης και προσφοράς κι ένας εργοδότης στα Χανιά έκανε επίσκεψη σε υπάλληλό του, η οποία μόλις είχε παραλάβει το… «δώρο» της. Ο εργοδότης δεν πήγε στην υπάλληλο ούτε για γιορτινή επίσκεψη, ούτε για να πει τα κάλαντα. Πήγε για να πάρει πίσω το «δώρο». Γι’ αυτό αν το πήρατε, φάτε το γρήγορα μην έρθει επίσκεψη και ο δικός σας εργοδότης.

*** Η στιγμή που όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης περίμεναν με κομμένη την ανάσα για… ατελείωτα χρόνια έφτασε. Επιτέλους θα μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του μετρό.

Μην φανταστείτε βέβαια ότι θα τον χρησιμοποιήσουν κιόλας, απλά θα τον κοιτάξουν, θα το θαυμάσουν και θα πιστέψουν ότι η ώρα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρό είναι πολύ κοντά. Όλα αυτά στο πλαίσιο θεατρικής εκδήλωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό.

Κάτι είναι κι αυτό…

*** Αυτός είναι με διαφορά ο πιο yolo ληστής που θα συναντήσουμε ποτέ. Μέρες που είναι, είπε να κλέψει τις εισπράξεις ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Κυψέλη. Αφού τα έχει κάνει όλα προβλεπόμενα και βαρετά, με την κουκουλίτσα του, το μαχαιράκι του κλπ., ζήτησε να παίξει και ένα στοίχημα. Γιορτινές μέρες, διπλά κέρδη. Κι αν του κάτσει;

*** Σε μακρά μεταγραφική περίοδο έχει μπει η ΝΔ… Ο,τι κινείται το «χτυπάει». Αρκεί κάποιος να έχει δηλώσει πολιτικός κάποια στιγμή στη ζωή του ή να θέλει να εμπλακεί με την πολιτική για να κουρνιάσει στην αγκαλιά του Μητσοτάκη. Τατσόπουλος, Πανούτσος, Θεοχάρης και όπως μαθαίνω θα υπάρχει και συνέχεια.

Δεν θέλω βέβαια να είμαι ανάγωγος και να κόψω την τύχη κάποιων, αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι λόγω των χρεών να έχει μείον βαθμούς και να έχει απαγόρευση μεταγραφών και η ΝΔ που χρωστάει 200 εκατ. σε θαλασσοδάνεια να κάνει τόσες προσθήκες. Έλεος δηλαδή κάπου…

*** Με τούτα και με κείνα φτάσαμε Χριστούγεννα και μαντέψτε. Θα τα γιορτάσουμε κιόλας. Γιατί απ’ ό,τι είδα αυτές τις μέρες που κυκλοφόρησα στην πόλη, και φάτνες στήθηκαν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούστηκαν και τον σταυρό τους συνεχίζουν να κάνουν οι άνθρωποι (όσοι θέλουν τέλος πάντων) και όλα βαίνουν καλώς. Για εμάς τους υπόλοιπους δηλαδή, για τον Μάκη Βορίδη δεν ξέρω, μάλλον θα έχει κλειστεί σε καμιά φάτνη ωσάν τον Βαλτάσαρ και θα κάνει ευχέλαια να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

*** Άντε και καλά μας Χριστούγεννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα