Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κούλης ο Κορωνοϊοκτόνος ο 1ος

Πώς φοβάμαι μην βολευτεί ο Κυριάκος με αυτή την κατάσταση και μας κλειδώσει για πάντα μέσα. Μας πετάει 800 ευρώ στη μούρη για σουπερμάρκετ, ποτά και τσιγάρα και θα μας ξεκλειδώσει για να τον ξαναψηφίσουμε.

@
Θα βάζει και τον Άδωνη να λέει αυτά τα γνωστά υπεροπτικά του φωτεινού παντογνώστη και του ασυγκράτητα αλαζόνα πολιτικού που χωρίς αυτόν δεν ζει η ανθρωπότητα, που βγήκε και είπε τι τη θέλει τη ρευστότητα ο κόσμος, πόσο να φάει πια, 300 κιλά θα γίνουν!

@
«Όχι ότι δεν θα γίνουμε 300 κιλά ρε φίλε» μου λέει ο άλλος, αλλά εγώ πάω όλη μέρα και κοιτάω το ψυγείο για να μη βλέπω

τη γυναίκα μου.

Θα μαχαιρωθούμε. Όταν τελειώσει η καραντίνα να μετρηθούμε. Πόσοι μπήκαμε και πόσοι απομείναμε σπίτι.

@
Να μην το ξεχάσω. Ο Μητσοτάκης δεν έκανε και τα εγκαίνια για την AEGEAN για την αγορά των καινούργιων αεροπλάνων; Ε δεν πέταξαν ποτέ τα καινούργια αεροπλάνα! Μιλάμε για ποδαρικό! Μου θυμίζει ένα θεατρικό έργο που είχα δει μικρός όπου ήταν ένας γιατρός σε ένα μικρό χωριό και για να έχει πολλούς πελάτες τους αρρώσταινε πρώτα ο ίδιος όλους. Και μετά είχε όλο το χωριό σαν ασθενείς του. Κι έτσι έγινε παντοδύναμος.

@
Πήγε ο Χαρδαλιάς να βγάλει άκρη με τους Ρομά στη Λάρισα, αλλά αυτοί δεν χαμπαριάζουν. Όταν τον έχεις στο περιθώριο τον άλλον ή κι όταν μπαίνει από μόνος του δεν υπάρχει γι’ αυτόν κανονικότητα.

@
Θα μου πεις υπάρχει για μας κανονικότητα; Σκέψου. Με αυτό το σύνθημα βγήκε η Νέα Δημοκρατία. Επιστροφή στην κανονικότητα. Και έχουν γίνει τα σπίτια μας παραρτήματα του ΣΩΤΗΡΙΑ.

@
Σωτηρία δεν έχει.
Θα κολυμπήσουμε τον Αύγουστο ένας-ένας, αντισηπτικό, πετσέτα, θερμομέτρηση και σπίτι. Άντε και τρία λεπτά στον ήλιο.

Αντηλιακό και μέσα στο ερ κοντίσιον.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν θ ακούσουμε ρακέτες, αυτό το πάτα κιούτα, ούτε θα φάμε το μπαλάκι στα μούτρα την ώρα που θα πάμε να χώσουμε την ντομάτα στο στόμα.

@
Και γαμώ την Ευρώπη. Λειτούργησε σαν ασφαλιστική εταιρεία. Μας πληρώνουν τα νοσήλια και μας δανείζουν τα λεφτά της εργασίας και της ζημιάς του καθενός. Ενώ είναι καθαρό αυτό που έπρεπε να συμβεί. Να μετρηθεί το απόλυτο κόστος της ζημιάς, να δοθεί στον καθένα αυτό που έχασε και να ξεκινήσει η ζωή από ‘κει που σταμάτησε.

Η Γερμανία βρήκε ακόμα μία ευκαιρία για να πατήσει τους άλλους λαούς κάτω. Η ενωμένη Ευρώπη τελείωσε. Εδώ είμαστε.

@
Δεν έστειλαν οι Γερμανοί ούτε μια μάσκα στην Ιταλία. Αυτά δεν ξεχνιούνται. Η Ιταλία θα είναι η επόμενη. Είναι το γνωστό παιχνιδάκι. «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο»…

Η Μεγάλη Βρετανία έφυγε. Για ποιον λόγο; Δεν άντεχαν την υπεροψία, την αλαζονεία και τη σκληρότητα των Γερμανών. Ο Τσόρτσιλ άφησε παρακαταθήκες.

@
Η Νέα Ευρώπη ξεκίνησε φορώντας μάσκα νοσηλείας.

@
Ρε συ τι γίνεται με το κωλόχαρτο; Ο άλλος στην Αμερική χτύπησε τη μάνα του γιατί ξόδευε πολύ κωλόχαρτο.

Η δικιά μου έχει βάλει τα χαρτιά υγείας στο δωμάτιο της. «Αυτά δεν τα πειράζει κανείς» είπε. «Τα μετράω».

@
Στη Νέα Υόρκη κόλαση. Ξεβρακώθηκε το Μανχάταν.

Σαν να είναι η τελευταία πόλη στον κόσμο. Μ’ έναν Τραμπ που ζει εκτός πραγματικότητας. Το μόνο που δεν ξεχνάει είναι να βάφεται κάθε μέρα σβήνοντας με έντονο άσπρο τις ρυτίδες κάτω απ’ το μάτι.

@
Κομμωτές μεταφέρονται σε πορτμπαγκάζ για να βάψουν μαλλί. Φίλος κομμωτής έδωσε ραντεβού σε σουπερμάρκετ με Φιλιππινέζα κυρίας, ύστερα τον χώσανε με τα ψώνια στο πορτμπαγκάζ του τζιπ και αγκαλιά με ντομάτες, αγγούρια και λαμπάδες έφτασε Κεφαλάρι. Όπου ήταν άλλες οκτώ φίλες της κυρίας διασκορπισμένες στην έπαυλη σαν ξεχασμένες χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου.

Τον κοίμισαν εκεί το βράδυ, τον επέστρεψαν το άλλο πρωί στο σουπερμάρκετ.

@
«Ήμουν έτοιμη να την πιω τη βαφή» του είπε η μια από τις οκτώ. «Λίγο ακόμα και θα με χώριζε. Δεν του είχα πει του άντρα μου ότι είμαι μελαχρινή. Πίστευε ότι είμαι φυσική ξανθιά. Κινδύνεψα. Είδα τη μαύρη ρίζα με τα μάτια μου».

@
Στη Θεσσαλονίκη ρεζερβέ τα κομμωτήρια με το που ανοίξουν για δύο βδομάδες. Η γυναίκα με άβαφο μαλλί ούτε για εγχείρηση δεν μπαίνει.

@
Δεν είναι ωραίο αυτό το ανόητο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση; Από τη μία να κλείνει τις εκκλησίες και από την άλλη να βάζει τον υπουργό της τον κύριο Πέτσα σε live μετάδοση να δίνει συμβουλές στους πιστούς πώς να εξαπατήσουν το κράτος και να πάνε στην εκκλησία. Καθαρή υποκρισία. Ακριβώς σαν αυτή που δεσπόζει τα τελευταία χρόνια στις εκκλησίες.

@
Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει θύμα της επικοινωνίας της.

@
Μπορεί να έχουμε πανδημία, αλλά οι «δουλίτσες» δε σταματάνε. Το κράτος θα επιδοτήσει πολυόροφο ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη, η οικοδομική άδεια του οποίου ακυρώθηκε υπέρ της προστασίας του ιερού βράχου, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει, με πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα είχε δυσανάλογο μέγεθος. Ευκαιρία τώρα να καταπατηθούν ασύστολα οι νόμοι.

Μήπως να τη γκρεμίσουμε την Ακρόπολη και να χτίσει κάποιος φίλος της κυβέρνησης στην θέση της ένα ωραίο καζίνο;

@
Γιατί το Ελληνικό δεν το βλέπω να γίνεται και γιατί οι επενδύσεις δεν βλέπω να έρχονται. Η κρίση που θα προκύψει θα είναι ανομολόγητης διάστασης.

«Θα ξυπνήσουμε στο 1930» είπε το ΔΝΤ.

@
Η ανθρωπότητα έβαλε την όπισθεν.

@
«Είναι δραματική η κατάσταση» μου ‘λεγε ένας ωραίος χασικλής απ’ τα Πετράλωνα.
«Να μην μπορείς να κάνεις ένα τσιγαράκι γύρω με τους κολλητούς σου; Ο καθένας το τσιγαριλίκι του.
Χόρτο που δεν μοιράζεσαι άσε.
Χόρτο άχορτο»!

@
Τσαπού Καλαμάτας. Ρε τι σκέφτονται…

@
Λόγια ενός παπά που δεν μασάει τα λόγια της υποκρισίας.

«Όσο περνούσαν τα χρόνια η Μεγάλη Εβδομάδα μόνο κατάνυξη και συντριβή δεν σε ενέπνεε στις ενορίες. Ιερείς συναγωνίζονται τι θα φορέσουν, ψάλτες κοντράρονται ποιος θα φωνάξει περισσότερο, νεωκόροι τσακώνονται με τον κόσμο γιατί στάζουν τα κεριά, γυναίκες προβάρουν τα καλύτερά τους συνολάκια με τους άντρες να βαθμολογούν λες και είμαστε στο gntm… Άσε που όλοι μαζί κοιτούσαν το ρολόι πότε θα τελειώσει η ακολουθία… Δόξα τω Θεώ όλα αυτά φέτος θα εκλείψουν… Πόσο να μας αντέξει και ο Θεός!!!»

@
Ο Θεός δεν είναι ηθοποιός να πηγαίνει κάθε Κυριακή να παίζει παραστάσεις στις εκκλησίες. Ο Θεός ζει κυρίως έξω από τις εκκλησίες, γιατί ούτε τα χρυσά ρούχα του αρέσουν, ούτε οι κύριοι που κάθονται πρώτη σειρά και κάνουν τους μεγάλους σταυρούς.

Από την ώρα που η πίστη ενός ανθρώπου αποδεικνύεται από την προσέλευση του στην εκκλησία και από τη στιγμή που βάζει τα εικονίσματα πίσω του όταν μιλάει στην τηλεόραση, η πίστη έχει τελειώσει.

Αυτό είναι άλλοθι πίστης.

@
Πίστη έχουν οι ερημίτες. Κάνουν μια έτσι τα μάτια, κοιτούν τον ουρανό και πιάνουν κουβέντα με τον Θεό.

@
Η Μεγάλη Εβδομάδα μπήκε.
Ίσως ποτέ άλλοτε το νόημα της Ανάστασης δεν θα γίνει τόσο κατανοητό.
Ποτέ άλλοτε.

@
Σκέψου να ‘ρθει καινούργιος ιός.

Να πρέπει να μείνουμε τρεις μήνες έξω απ’ τα σπίτια, έξω απ’ τα σουπερμάρκετ, να δω τι θα γίνει με το χαρτί υγείας.

Θα πλακωνόμαστε με τα σκυλιά ποιος θα πρωτοχέσει τον θάμνο.

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κούλης ο Κορωνοϊοκτόνος ο 1ος - altsantiri

Keywords
για μας, νεα δημοκρατια, aegean, θεατρο, λαρισα, νέα, σωτηρια, εταιρεία, ξεχνιούνται, τζιπ, πιω, θεσσαλονικη, live, Ακρόπολη, ΔΝΤ, σταυροι, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, ντοματες, η ζωη, αδεια, γερμανια, γυναικα, δημοκρατια, ηθοποιος, ιος, ιταλια, ντοματα, ρουχα, σημερινη, σωτηρια, τηλεοραση, φυσικη, ψυγειο, ωρα, aegean, αγκαλια, αγορα, αμερικη, βραδυ, γινει, γινεται, δοξα, δοθει, δοξα τω θεω, ευχαριστο, εγινε, εγχειρηση, εδω ειμαστε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εβδομαδα, επενδυσεις, επρεπε, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, εφυγε, ζωη, θεος, θυμιζει, κερια, κυβερνηση, κιλα, κομμωτηρια, λαμπαδες, λεφτα, λογια, ματια, ματι, μεγαλη εβδομαδα, μηνες, μητσοτακης, μικρο, μπορεις, νεα υορκη, νυχτα, νοημα, νομοι, ξενοδοχειο, ξεχνιούνται, παντα, οκτω, παμε, πιστη, πιω, ποτα, πρωι, ρακετες, ραντεβου, ριζα, ρολοι, ρομα, ρυτιδες, σειρα, σκυλια, σπιτι, σπιτια, στομα, τζιπ, τρια, τσιγαρα, ψωνια, αντρες, ασπρο, δωματιο, εκκλησιες, ετοιμη, για μας, κυριακη, ολη μερα, παιχνιδι, υγειας, ωραιο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα