Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η απόγνωση του κομμωτηρίου

Το τι κατάσταση επικρατεί στην Κίνα δεν μπορεί η φαντασία να συλλάβει.

Βλέπει ο ένας Κινέζος τον άλλο Κινέζο και τρέχουν. Οι οικογένειες, στα σπίτια, τρώνε χωριστά ο ένας απ’ τον άλλον, ο καθένας με τα μαχαιροπίρουνα του.

Βρήκαν ότι ο ιός μεταδίδεται κι από τα χαρτονομίσματα και κάθονται στις τράπεζες και τα καθαρίζουν, τα έχουν βάλει τα γιεν σε μπουγάδα.

Μπορείς ν’ ακουμπήσεις το κουμπί ενός ασανσέρ και να κολλήσεις από τον προηγούμενο

που το πάτησε. Μπορεί να μπεις σε ταξί και να κολλήσεις απ’ αυτόν που καθόταν πριν.
Περνάνε τα λεωφορεία άδεια.

Σκέψου να το είχαμε πάθει αυτό στην Ελλάδα. Θα έχει φύγει μέχρι τώρα μισός πληθυσμός. Να σκεφτείς ότι εδώ από τη δική μας γρίπη, την τοπική, έφυγαν 53. Όχι, οι 53 που αμφισβητούν τον Τσίπρα είναι ακόμα εκεί.
Άλλοι 53.

Θυμήθηκα τον Βασίλη τον Κικίλια που πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή, δήλωνε εξοργισμένος με τους 39 νεκρούς από την εποχική γρίπη και έκανε λόγο για αδράνεια του υπουργείου Υγείας. 53 φέτος, υπουργός Υγείας ο ίδιος, ο τέως εξοργισμένος, αλλά τώρα πολύ ήρεμος. Αφού κάθεται αυτός στην καρέκλα του υπουργείου Υγείας άλλη αξία έχει ο νεκρός.
Άλλο να πεθαίνεις επί Δεξιάς κι άλλο επί Αριστεράς ρε παιδί μου.

*** Ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις γύρω από το 1821 και κανείς δεν συνειδητοποιεί ότι αυτή η πρωτοφανής ιδιωτικοποίηση των εθνικών αγώνων είναι ο μεγαλύτερος εθνικός διασυρμός στη νεότερη ιστορία. Κύριες που ζούνε μέσα στη χλιδή, πετώντας πιθανόν και τασάκια στα κεφάλια Φιλιππινέζων επειδή δεν τους έφεραν στη σωστή θερμοκρασία το τσάι ν’ αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη…

Όποια ντροπή, όποιος εξευτελισμός.
Τους λαϊκούς αγώνες ενός έθνους να τους εκπροσωπούν αυτοί που η πρώτη δουλειά τους θα ήταν να τα βρουν με τον εχθρό και να κάνουν μπίζνες.

Η απόγνωση του κομμωτηρίου είναι αυτό που ζούμε.
Απεγνωσμένες ανταύγειες και επιτυχημένα λίφτινγκ ζητούν να τους λύσουμε τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα.

Έγιναν οι εθνικοί  μας ήρωες υπηρέτες του συστήματος προβολής των πλούσιων αυτής της χώρας.

Ο λαός πρέπει να στήσει τις δικές του εκδηλώσεις, τιμώντας τους δικούς του ήρωες μακριά από πληρωμένα μασκαριλίκια βαρύγδουπων θλιβερών μαϊντανών.

Ο εορτασμός του ‘21 είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού δεν είναι ιδιωτική υπόθεση.
Δεν ξεσηκώθηκαν οι Κολοκοτρώνηδες γιατί τους έδωσαν λεφτά οι πλούσιες κυρίες.

Αυτών που ανησυχούν αν ο κατώτατος μισθός πάει απ’ τα 547 στα 580.
Μιλάω για τον ΣΕΒ. Που ανησυχεί μη γίνει καμιά στραβή και αυξηθεί υπέρμετρα ο κατώτατος μισθός.

*** Ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να προάγει σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιπύραρχο Διοικητή Ανατολικής Αττικής, αυτόν που ήταν επικεφαλής στην τραγωδία στο Μάτι. Για ποιον λόγο; Γιατί είναι Δεξιός. Και οι Δεξιοί πάνε πάντα μπροστά, φταίνε δε φταίνε.

*** Ο Βαρουφάκης καθώς βλέπει ότι τελειώνουν τα επικοινωνιακά του όπλα, αποφάσισε να βγάλει τώρα τους διαλόγους των Eurogroup.

Αν ήθελε να μας διαφωτίσει ας το έκανε τότε, όχι τώρα που το πέπλο της πολιτικής του ανυπαρξίας τον έχει τυλίξει.

*** Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αυτή η αναβλύζουσα πηγή ευστροφίας και εξυπνάδας, φιλενάδα του Άδωνη, του Μπογδάνου, του Λοβέρδου, της Βούλτεψη, της Μονογυιού βρήκε πάρα πολύ αστεία τη λιποθυμία μιας μαθήτριας απ’ την πείνα. Μιλάμε για υψηλή αίσθηση του χιούμορ.

*** Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε στα Εξάρχεια σκυλιά, παπιά, drones, κλούβες και ό,τι περισσεύει από τη ΓΑΔΑ. Πήρε μαζί του και τις εντεταλμένες κάμερες των δικών τους καναλιών και προσπαθεί να πείσει τη γριά στην άλλη άκρη της Ελλάδας ότι καθαρίζονται τα Εξάρχεια.

Το πρόβλημα στα Εξάρχεια δεν είναι οι αναρχικοί, είναι τα ναρκωτικά. Και τα ναρκωτικά δεν τα καλύπτουν οι αναρχικοί, γιατί αυτοί δεν έχουν λαμβάνειν. Λαμβάνειν έχουν οι κάθε είδους προστάτες.

Ο νοών νοείτω.

*** Αυτή η Μονογυιού, η νέα βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, πήγε στη Βουλή να μιλήσει και δεν μπορούσε να διαβάσει ούτε την ομιλία της. Ο Ανατολάκης μπορεί να αισθάνεται πλέον υπερήφανος. Άλλωστε, στα νιάτα του έκανε και κανένα τάκλιν καλό. Αυτή; Η καημένη; Πραγματικά αξιολύπητη.

Κι ύστερα μου λες εσύ ότι έχει κρίση ο κόσμος και ό λαός ξέρει πάντα ποιους επιλέγει.

*** Ξεκινά αύριο το mega. Εύχομαι να γίνει το παλιό καλό mega με το πλούσιο πρόγραμμα, τις εξαιρετικές ελληνικές σειρές που άφησαν ιστορία και που το αγάπησαν «όλες οι κοινωνικές ομάδες». Να μη θυμηθούμε το mega των μνημονίων και των θαλασσοδανείων.

Καλή αρχή.

*** Περαστικά στον Κώστα Βουτσά. Για μας θα είναι πάντα ο αιώνιος έφηβος της καρδιάς μας και ευχόμαστε ολόψυχα να καταφέρει να κερδίσει κι αυτή τη μάχη και να τον δούμε σύντομα ξανά όρθιο. Γιατί ο Βουτσάς συμβολίζει τη δική μας δύναμη, τη δύναμη της καλοσύνης, τη δύναμη του γέλιου, τη δύναμη του ακομπλεξάριστου προοδευτικού ανθρώπου, του γνήσια λαϊκού και του αθεράπευτου γυναικά κι ανοιχτοχέρη.

Όλα να πάνε καλά Κώστα μας!!

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η απόγνωση του κομμωτηρίου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα