Ο ανάγωγος της Κυριακής: Αριστερά κουνήσου!

«Μισό λεπτό ρε αδερφέ», μου είπε ο ταξιτζής, «δηλαδή εγώ είμαι με τη γκόμενα μου στο σπίτι, την έχω βγάλει έξω και την παίζω και μπορεί να μπουκάρει μέσα η αστυνομία και να μου πει σταμάτα γιατί είναι ένας αναρχικός στον πάνω όροφο;;»

Μισό λεπτό!!!

Θα πρέπει να βρίσκω μέρος που δεν υπάρχει αναρχικός γύρω γύρω για να πηδήξω τη γκόμενα μου ανενόχλητα;;

Θα τρελαθώ ρε, θα τρελαθώ.

Εδώ βρισκόμαστε σε αυτή την παράλογη εποχή. Να κυνηγάμε τους αναρχικούς και να χαϊδεύουμε παιδεραστές και παιδόφιλους σαν τον Νίκο Γεωργιάδη και να απελευθερώνουμε τους καταχραστές τύπου ΕΝΕRGA

και να επιστρέφουμε τα λεφτά στους Φρουζήδες που ήταν μέχρι τώρα δεσμευμένα.

Το καινούργιο Δόγμα είναι:
Ή Δεξιός ή πέθανες!

Η εικόνα έχει αρχίσει και σπάει. Η Ελλάδα της ανάπτυξης, αυτή που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης, δεν υπάρχει. Ανάπτυξη μηδέν. Περιμένοντας τους Κινέζους!!

Κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει και η ίδια η «Καθημερινή έγραψε ότι η Ελλάδα είναι Τετάρτη πριν το τέλος στον τομέα της ανάπτυξης. Τα νησιά βουλιάζουν από πρόσφυγες ή και μετανάστες των οποίων οι ροές έχουν υπερδιπλασιαστεί και ο Μητσοτάκης μοιάζει σαν έτοιμος να μοιράσει το Αιγαίο μαζί με τον φίλο της αδερφής του, τον Ερντογάν.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Όσα ο σκηνοθέτης Κώστας Ινδαρές έλεγε τη στιγμή που τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον χτύπαγαν κι αυτόν και την οικογένειά του, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον παραλογισμό.

Όμως όσο κι αν φανεί απίστευτο, ο κόσμος γουστάρει ακόμα Μητσοτάκη. Πας στα μπουζούκια και στα πολύ μουλωχτά πέφτει καμιά τζούρα από τσιγάρο στα πίσω πίσω.

Επίσης πλήθος κόσμου ασπάζεται την αστυνομική βία και ο Χρυσοχοΐδης τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς. Περιμένουν την ανάπτυξη, το κλίμα είναι θετικό και ο Μητσοτάκης έχει αλλάξει την εικόνα του στην κοινωνία.

Έχει γίνει συμπαθής.
Κι αυτό επίσης είναι μια αλήθεια.
Κι αυτός είναι ένας ακόμα ελληνικός παραλογισμός.

Και δεν υπάρχει κάνεις για ν’ αντιδράσει.

Η Φώφη, το υπηρετικό προσωπικό, περιμένει να την κάνει ο Κυριάκος Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάτσει στη σίγουρη καρέκλα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα το ξύνει  και ψάχνει να βρει αν θα κάνει διεύρυνση, αν θα κάνει μετασχηματισμό και κούνα τα «@ρχίδι@» σου στον Αχλαδοκαμπο.

Αριστερά κουνήσου.

Δεν θα περιμένει το τρένο της ιστορίας πότε θα τελειώσετε τις κουβέντες σας.
Το υπαρξιακό πρόβλημα του κάθε Σκουρλέτη δεν θα λυθεί.
Παρακάτω.
Τραβάνε το σκοινί γιατί δεν θέλουν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάθουν ότι έπαθε η Ζωή κι ο Λαφαζάνης.

Μην μπερδεύεστε με τον Βαρουφάκη.
Τον Βαρουφάκη τον θέλει το σύστημα γι’ αυτό και τον προωθεί.
Ακίνδυνος κι ας μοιάζει επικίνδυνος.
Ένας νάρκισσος με πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην ιστορία.

Τι θα κάνουν λοιπόν οι ΤσακαλωτοΣκουρλετοΒουτσοΦίληδες;
Θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκοκαλίσουν τον Τσίπρα.
Αργά ή γρήγορα θα συγκρουστεί  λοιπόν.
Γιατί ο Τσίπρας δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του 2%.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι προοδευτικός χώρος.
Βαρέθηκε να περιμένει ο κόσμος.

Ένας ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι τελείωσε.

Απέμεινε ο Τσίπρας και δέκα στελέχη και ένα πλήθος κόσμου που θέλει η Αριστερά να ηγηθεί του μεγάλου προοδευτικού ρεύματος.

Δεν είμαστε στο Δεύτερη φορά Αριστερά.
Είμαστε Δεύτερη φορα Κεντροαριστερά με την Αριστερά στο πρώτο κάθισμα.

*** Εν τω μεταξύ ακόμα περιμένουμε τα φοβερά ευρήματα της ΕΛΑΣ από το μπουκάρισμα στο Κουκάκι.

Τι μας παρουσίασε η ΕΛΑΣ; Κάτι εργαλεία, κάτι παρατημένα μπουκάλια μπύρας και μια πόρτα που λειτουργούσε όπως είπαν σαν παγίδα, θυμίζοντάς μας, μέρες που είναι, την ταινία «Μόνος στο σπίτι», και τις αυτοσχέδιες παγίδες που έφτιαχνε ο πιτσιρικάς Κέβιν για να αντιμετωπίσει τους επίδοξους ληστές.

*** Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την άλλη δηλωνει ικανοποιημένος από το έργο του. Μαφιόζοι πυροβολούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ούτε μία προσαγωγή, κάθε μέρα καίγονται καμιά εικοσαριά αυτοκίνητα, τα στέκια της πρέζας παραμένουν αλώβητα, αλλά είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης η οικογένεια Ινδαρέ. Ούτε ο επιθεωρητής Κλουζώ στο «Ροζ Πάνθηρα».

*** Η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ετοιμάζει αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. Καταπληκτική σκέψη, άξια να βρει μιμητές και στην αγορά. Είναι σα να σου μειώνουν την τιμή στον καφέ, αλλά να σου χρεώνουν το φλιτζάνι.

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που ο Κυριάκος αρχίζει και γίνεται εν μέρει ορατός.

Οι πιο πολλοί δεν πήραν μέρισμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πάνε για αναπνοή στο τέλος τετραετίας, οι αγρότες εξισώνονται με ελευθέρους επαγγελματίες και οι πιτσιρικάδες τρώνε ξύλο όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Η κοινωνία πήρε τα γυαλιά της, που της είχαν πέσει στο πάτωμα κι αρχίζει να βλέπει.

*** Στην Καβάλα σκάβουν έχοντας τις πληροφορίες ότι είναι θαμμένα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Την πιθανότητα να πέρασε από κει πριν από χρόνια κανένας Χριστοφοράκος ή έστω κανένας Άκης την έχουν αποκλείσει;

*** Το απόλυτο φιάσκο ήταν ο τελικός του GNTM. Η παραγωγή ενημερώθηκε, λέει, πως έπεσε το σύστημα ψηφοφορίας και έτσι αποφάσισε να βγάλει δύο νικήτριες. Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι. Αλήθεια ή όχι, δεν ξέρω, αλλά όταν ακούς «έπεσε το σύστημα» αρχίζει και «βρωμάει» η δουλειά.

Το ίδιο, υπενθυμίζω, είχε γίνει και στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής το τρίτο, τότε, φαβορί, δηλαδή ο Μητσοτάκης. Και τότε «βρωμούσε» η δουλειά, αλλά τα περισσότερα ΜΜΕ το κατάπιαν «αμάσητο».

Συμπέρασμα:

Όσο η Αριστερά κοιμάται ο Κυριάκος θ’ αλωνίζει και καλά θα κάνει.
Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παλιώσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ραγκούσης αυτήν τη στιγμή εκφράζει καλύτερα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ζαχαριάδης που είναι από τους λίγους άφθαρτους.

Μην σας ξεγελά ο καιρός ότι ακόμα είμαστε καλοκαίρι.
Μπαίνει ο καινούργιος χρόνος.

Και κάθε μέρα μην ξεχνάς να προσεύχεσαι καλέ μου νοικοκύρη και να κοιτάς την ταράτσα σου μήπως υπάρχει κανάς αναρχικός.

Αυτό σου λέω μόνο.

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Αριστερά κουνήσου! - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα