ΝΒΑ: «Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ντουέιν Ουέιντ – Το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα (video)

Ο Ντουέιν Ουέιντ αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του», μετά από 16 χρόνια σπουδαίας καριέρας στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ αφήνει τον μαγικό κόσμο του NBA με τρία «δακτυλίδια» πρωταθλητή (2006, 2012, 2013), με 13 συμμετοχές σε All Star Game και με τον τίτλο του MVP στους τελικούς

του 2006 και την Εθνική της χώρας του με το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και με το χάλκινο στην κορυφαία διοργάνωση της Αθήνας (2004).

Στα 37 του χρόνια, ο Ουέιντ αγωνίστηκε τα ξημερώματα για τελευταία φορά στο Μαϊάμι (στον αγώνα Χιτ-Σίξερς 122-99), ενώ απόψε θα κλείσει την καριέρα του στο Μπρούκλιν αγωνιζόμενος ενάντια στους Νετς, δεδομένου ότι οι Χιτ αποκλείσθηκαν από τα πλέι οφ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, λάτρης του μπάσκετ και του NBA και παράλληλα φίλος του αμερικανού άσου, Μπαράκ Ομπάμα, «αποχαιρέτησε» με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τον Ουέιντ:

«D-Wade! Συγχαρητήρια για την μακρά καριέρα σου. Γνωρίζω ότι το να πεις αντίο, δεν είναι ποτέ εύκολο. Το έχω περάσει και γνωρίζω. Όμως στην δική μου περίπτωση, δεν είχα επιλογή», είπε ο Ομπάμα απευθυνόμενος στον Ουέιντ και πρόσθεσε: «Τα γόνατα μου δεν ήταν σε καλή κατάσταση, οπότε έπρεπε να εγκαταλείψω το μπάσκετ για πάντα. Αντίθετα, στην δική σου περίπτωση, δείχνεις ότι είσαι πάντα σε φόρμα. Και φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο, όταν σκέπτεσαι ότι έχεις κάνει μία από τις σημαντικότερες καριέρες στην ιστορία του ΝΒΑ. Όλοι οι φίλοι του παιχνιδιού, θέλουν να σε ευχαριστήσουν. Ελπίζω, ότι η επόμενη φάση της ζωής σου, θα είναι το ίδιο γεμάτη και θεαματική».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα