«Ντροπή για την Ευρώπη αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα», τονίζει στέλεχος του ΕΛΚ

Οι Έλληνες έχουν προσφέρει το μέγιστο που μπορούν Ας σταματήσουν Γερμανία, Φινλανδία και Αυστρία να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, σημειώνει ο ευρωβουλευτής Πάουλο Ρανγκέλ

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είναι αισχύνη για την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ευρωβουλευτής Πάουλο Ρανγκέλ.

Ο κ. Ρανγκέλ, ο οποίος είναι ο εισηγητής της έκθεσης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε αλληλέγγυος με τον

ελληνικό λαό, τη θέση των ελληνικών αρχών και των ελλήνων ευρωβουλευτών κατακεραυνώνοντας τη στάση της ΕΕ έναντι της χώρας μας μιλώντας για «αισχύνη».

Ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος δεν παρέλειψε μάλιστα να ασκήσει κριτική στον γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, τόνισε ότι δεν κατανοεί τους συναδέλφους του -ιδίως από Γερμανία, Φινλανδία και Αυστρία- για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται.

«Δεν πρέπει να παίζουμε με μία χώρα, η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων πρέπει να μιλάνε, γιατί αλλιώς δεν βοηθούν την κατάσταση. Ο κόσμος έχει την αξιοπρέπειά του και την υπερηφάνια του και όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται σεβαστά» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι παραπάνω ζητάνε. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να προσφέρει το ελληνικό κράτος. Ήδη, είναι υπερβολικά αυτά και ήδη έχουν φτάσει στο μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε», επισήμανε.

Σημείωσε τέλος ότι «η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, είναι το θύμα μίας διαμάχης μεταξύ όσων πιστεύουν πως το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι παρών , αλλά παρόλα αυτά δεν δέχονται τον τρόπο που λειτουργεί το ΔΝΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα