«Ντοπέ» ο Σάμουελ Καλαλέι – Ήταν ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας (εικόνες)

Ο Σάμουελ Καλαλέι, που αναδείχθηκε νικητής τον περασμένο Νοέμβριο στο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, είναι ο τρίτος Κενυάτης αθλητής που γίνεται γνωστό τις τελευταίες δέκα ημέρες ότι παρέβη τον κανονισμό αντιντόπινγκ.

Ο 24χρονος Καλαλέι, ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σε 2:12.17, τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό από την αρμόδια επιτροπή αντιντόπινγκ της IAAF, αφού το δείγμα του σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 4 Ιουνίου

βρέθηκε θετικό σε EPO (ερυθροποιητίνη).

Θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο σπρίντερ Μπόνιφας Οντούγκα Μουερέσα και η 34χρονη δρομέας των μεγάλων αποστάσεων Λούσι Καμπού Γουανγκούι, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στον κενυατικό υψηλό αθλητισμό.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι συνεχίζουμε να χάνουμε κορυφαίους αθλητές εξαιτίας του ντόπινγκ. Η ομοσπονδία της Κένυας προφανώς λυπάται για την εξέλιξη αυτή και επαναλαμβάνει ότι οι αθλητές πρέπει να τρέχουν καθαροί», δήλωσε ο Μπαρναμπά Κορίρ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας στίβου της χώρας.

Athletics – Kalalei is third Kenyan to fail doping test in 10 days https://t.co/QI6nXsKIvV pic.twitter.com/rkTO859g2j

Channel NewsAsia (@ChannelNewsAsia) 7 Αυγούστου 2018

«Κανένας αθλητής δεν μπορεί να ξεφύγει από το σύστημα αντιντόπνγκ αν εξαπατήσει. Το σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό που θα πρέπει να τρέχουν όλοι καθαροί», πρόσθεσε ο Κορίρ.

Ο Άσμπελ Κίπροπ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500μ, εκτίει και αυτός ποινή προσωρινού αποκλεισμού για EPO. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες για ντόπινγκ και η υπόθεσή του θα εξεταστεί αυτό μήνα από την IAAF.

Άλλοι γνωστοί Κενυάτες αθλητές που εκτίουν ποινές προσωρινού αποκλεισμού είναι η -τρεις φορές- νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Ρίτα Τζέπτου και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 42.195μ, Τζεμίνα Σούμγκονγκ.

Kalalei suspended from athletics for doping https://t.co/6Knz0Y4Wxb

— Daily Finland (@DailyFinland) 7 Αυγούστου 2018


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα