Νίκος Πολυδερόπουλος: Είδα πολλές ταινίες και μελέτησα ιστορίες ανθρώπων που υπήρξαν serial killers

Για τον ρόλο του στη σειρά «Το τατουάζ» μίλησε σε συνέντευξή του ο Νίκος Πολυδερόπουλος.

Πώς προσέγγισες τον ρόλο του Ορφέα στο «Τατουάζ»; Αληθεύει πως μελέτησες τη ζωή serial killers για να πάρεις στοιχεία τους;

Παρακολούθησα πάρα πολλές ταινίες και μελέτησα πολλές ιστορίες ανθρώπων που υπήρξαν serial killers. Προσπάθησα να

αντλήσω στοιχεία από τον τρόπο που συμπεριφερόταν, από τον τρόπο που διηγούνταν τις δικές τους ιστορίες. Για εκείνους οι πράξεις τους είναι συνώνυμες της δικαιοσύνης.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο; Ίσως η μετάβαση από τον καλό στον κακό;

Το πιο δύσκολο ήταν να μπορέσω να τους καταλάβω. Για να πω την αλήθεια, κατά κάποιον τρόπο τον καλό τον κράτησα. Ο Ορφέας είναι ένα παιδί με διπολική διαταραχή, έχει δύο όψεις. Είναι και καλός, είναι και κακός. Πιστεύω πως υπάρχει μερίδα του κοινού που τον συμπαθεί. Έχει καταφέρει να μην είναι μισητός γιατί βλέπουμε πως για όλα όσα κάνει δεν ευθύνεται αποκλειστικά εκείνος και πως τα βιώματα του τον έχουν διαμορφώσει έτσι.

Στον δρόμο σε κοιτούν περίεργα;

Με πλησιάζουν τις περισσότερες φορές και μου λένε «μα γιατί τις σκοτώνεις; Γιατί τόσο γλυκό παιδί το κάνεις αυτό;». Δεν πιστεύω πως με φοβούνται.

Ο ρόλος στο «Τατουάζ» ήταν λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία για εσένα;

Ο ρόλος του Ορφέα ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να εξελιχθώ. Μία ευκαιρία να δημιουργήσω, να δουλέψω σκληρά και να βγάλω ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ρόλος αυτός απαιτεί συνεχή δουλειά και αυτοσυγκέντρωση.

Πηγή: tv έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα