Νέος γύρος αντιπαράθεσης με φόντο τις πυρκαγιές – «Μάχη» για το πότε έμαθαν στην κυβέρνηση για νεκρούς (video)

Δεύτερος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσηςΣκουρλέτης – Σπίρτζης υπογραμμίζουν πως δεν γνώριζαν για επιβεβαιωμένους νεκρούςΟι πληροφορίες ήρθαν μετά τις δηλώσεις στην κάμεραΣάλος με τη δήλωση του ΟΥΚά, που τελικά ανεκλήθηΕπικρίσεις και σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Μετά τη λήξη του τριήμερου πένθους που είχε κηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών που προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία,

και δεύτερο κύμα πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τα καμένα, έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, το πρωί της Δευτέρας, αλλά και τις μαρτυρίες ειδικών (και ειδικά του επικεφαλής των ΟΥΚ) αναφορικά με το πότε έγινε γνωστό ότι υπάρχουν νεκροί στις πυρκαγιές και αν το γνώριζε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας όταν προχωρούσε σε δηλώσεις -τις πρώτες- στις κάμερες, έχει ξεσπάσει νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Χρήστος Σπίρτζης, υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τους νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες, αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αλλά και ότι οι πληροφορίες περί δύο νεκρών ήταν ανεπιβεβαίωτες.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ με τη σειρά του ο υπουργός Υποδομών διερωτήθηκε «πού θα αποσκοπούσε να κρύβαμε αν ξέραμε ότι είχαμε εκείνη τη στιγμή νεκρούς; Θα παίρναμε τους νεκρούς και θα φεύγαμε; Αυτά που γίνονται και αυτά που ακούγονται είναι τρελά πράγματα».

Οι δηλώσεις του ΟΥΚά και η μετέπειτα ανάκληση

Από την άλλη, χθες, Κυριακή, οι δηλώσεις του επικεφαλής των ΟΥΚ ότι «εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει και ενημερώσαμε τον αρχηγό μας για αυτό», προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση σε κάθε τόνο κάνοντας λόγο για «θέατρο», «επικοινωνιακό σόου», «προσπάθεια συγκάλυψης».

Λίγο μετά βέβαια, ο επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος ανακάλεσε τα λεγόμενά του, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς» και ότι «μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποιήθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους.

Πέραν τούτου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ανέφερε ότι επίσημα το ΕΚΑΒ μέχρι τις 11 παρά, είχε ήδη παραλάβει τέσσερις νεκρούς από το σημείο της πυρκαγιάς. Όπως είπε «εκεί σταματήσαμε να παραλαμβάνουμε νεκρούς, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης».

Η «μάχη» στο Twitter

Από κει και πέρα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στα καμένα στο Μάτι, τροφοδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης, με το Twitter πολιτικών να παίρνει φωτιά, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για επίσκεψη στα κρυφά, καθώς και για το ότι άργησε να επισκεφθεί το μέρος.

Χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον. Οι πολίτες δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια. https://t.co/9xdMFZRsM5

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) July 30, 2018

Πήγε στα κρυφά, έφυγε στα κλεφτά, από τον τόπο του εγκλήματος. pic.twitter.com/2PFpbC5djM

— Κώστας Κατσαφάδος (@katsafados) July 30, 2018

αξημέρωτα, κρυφά και γρήγορα…
σαν κλέφτης.

(μάλλον, χωρίς το ΣΑΝ,
γιατί ε ι ν α ι (και) κλέφτης https://t.co/JBVCBikrcg

— Grigoris Psarianos (@grpsarianos) July 30, 2018

Το κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν ισχύει για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον τόπο του μαρτυρίου. Οι ευθύνες του για τις ανθρώπινες ζωές και την άθλια διαχείριση είναι αδιάσειστες.#Παραπολιτικά_FM

— Andreas Loverdos (@a_loverdos) July 30, 2018

Ο ΠΘ έκανε επικοινωνιακό σόου! Προχθές, μετά τη λαϊκή κατακραυγή, είπε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Λες και δεν είναι αυτονόητο πως ο ίδιος & το Υπουργικό Συμβούλιο φέρουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Μια εβδομάδα μετά και ακόμα δεν έχουν ζητήσει ούτε μια συγνώμη.@skaigr

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) July 30, 2018

Κατάντημα Τσίπρα που παίζει κρυφτούλι με τα θύματα της πολιτικής του η της έλλειψής της.
Από την κατεστραμένη Μάνδρα πέρασε μέσω εθνικής οδού.
Από την Ανατολική Αττική πέρασε στα κρυφά,μακριά από τους κατοίκους και με ένστολους που τον “ενημέρωναν” για τα επιτεύγματά του.

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) July 30, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα