Νέο «πλήγμα» για Μέι – Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι του Συντηρητικού Κόμματος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν δύο αντιπρόεδροι του Συντηρητικού κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Brexit, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Την πληροφορία αυτή είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κίνσμπεργκ.

“Δύο αντιπρόεδροι των Τόρις, ο Μπεν Μπράντλεϊ και η Μαρία Κόλφιλντ, παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο του Τσέκερς. Μπορεί

να μην τους έχετε ακουστά, αλλά είναι μια προειδοποίηση από τους δυσαρεστημένους Τόρις ότι είναι ικανοί να συνεχίσουν να προκαλούν ζημιά στην πρωθυπουργό αν δεν αλλάξει τακτική”, έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

One more thought, remember, remember the PM doesn’t have a majority, so however senior or junior, anyone who quits is another rebel – threat to block legislation over many miserable months prob more dangerous than threat of confidence vote

Laura Kuenssberg (@bbclaurak) 10 Ιουλίου 2018


Το “σχέδιο του Τσέκερς” παραπέμπει στην πρόταση που έκανε την περασμένη Παρασκευή η Μέι –από την επίσημη εξοχική κατοικία της στο Τσέκερς– για τη δημιουργία μιας “ζώνης ελευθέρου εμπορίου” με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, Μέι – Παραιτήθηκαν, Συντηρητικού Κόμματος,neo, mei – paraitithikan, syntiritikou kommatos