Νέο περιστατικό απόπειρας αρπαγής ανήλικου – Συνελλήφθησαν δύο αλλοδαποί στον Πύργο

Μια νέα σοβαρή υπόθεση με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, στον Πύργο αυτή τη φορά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας κι ενώ ακόμα η υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη απασχολεί την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (25/06) στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας

της πόλης, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο αλλοδαποί άνδρες (αδέρφια από τη Βουλγαρία), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν…

Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, το απόγευμα της Πέμπτης (25/06) στον Πύργο, την στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα:

αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα,αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν, καιαστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπόάνδρα στην οικία του.

Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι

Τα δυο αδέρφια από τη Βουλγαρία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν για την υπόθεση. Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Εισαγγελέα Ηλείας όπου ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 14χρονος φέρεται να έχει αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους και το όχημα ένα μαύρο βαν, στο οποίο επέβαιναν όταν επιχείρησαν να τον πλησιάσουν…

Ειδικές συμβουλές από την αστυνομία για ανήλικους

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

Το όνομα του και τη διεύθυνση του.Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.Να μην δέχεται «δώρα» που προσφέρουν άγνωστοι.

Πληροφορίες από ilialive.gr

Φωτογραφία: pixabay

Keywords
Τυχαία Θέματα