Νέο παραλήρημα Τραμπ: Οι Κούρδοι απελευθερώνουν τζιχαντιστές για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε

Με ένα νέο παραλήρημα, πάντα μέσω του αγαπημένου του twitter, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται κατά πάντων για την κατάσταση στη Συρία. Κατηγορεί τους Ευρωπαίου, προαναγγέλλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας και κατηγορεί τους Κούρδους ότι απελευθερώνουν τζιχανιστές για να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εμπλακούν εκ νέου.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άλλον έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους πάνω από 200 χρόνια. Η

Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμάλωτους του ISIS (σ.σ. αυτούς που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες), αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. «Αφήστε τις ΗΠΑ να πληρώσουν «είπαν», ανέφερε στο πρώτο του tweet o Τραμπ.

Brian Kilmeade over at @foxandfriends got it all wrong. We are not going into another war between people who have been fighting with each other for 200 years. Europe had a chance to get their ISIS prisoners, but didn’t want the cost. “Let the USA pay,” they said…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 14, 2019

Τραμπ: Έρχονται σημαντικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Λίγη ώρα μετά ο αμερικανός πρόεδρος ξαναχτύπησε, γράφοντας: «Οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώνουν κάποιους (σ.σ. τζιχαντιστές) για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε. Εύκολα μπορούν να ξανασυλληφθούν από την Τουρκία ή ευρωπαϊκά κράτη απ’ όπου μπορεί να προήλθαν, αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα. Ισχυρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έρχονται! Αλήθεια ο κόσμος πιστεύει πως θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν».

Ερωτηθείς λίγο μετά στον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν επιβεβαίωσε ότι η ομάδα εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου θα συναντηθεί σήμερα για να συζητήσει το θέμα.

«Σαφώς δεν είναι πολύ αργά προκειμένου οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «είναι μια περίπλοκη κατάσταση», καθώς η Τουρκία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Νέο παραλήρημα Τραμπ: Οι Κούρδοι απελευθερώνουν τζιχαντιστές για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα