Νέο «όχι» της εισαγγελέως στην άδεια Κουφοντίνα – Το σκεπτικό της απόφασης

Η εισαγγελέας Βόλου, είπε ξανά «όχι» τη Δευτέρα, στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εισαγγελική λειτουργός τοποθετήθηκε  με αφορμή την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και επιμένει στην απορριπτική πρόταση που είχε διατυπώσει εξ’ αρχής.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, κρίνει ότι έχει έλλειψη ηθικής βελτίωσης.

Κατά την εισαγγελική κρίση, ο Κουφοντίνας δεν περιορίζεται µόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων, αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις

αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ, καταλήγοντας ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ µέρους του κρατουµένου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση τουλάχιστον πληµµεληµάτων».

Σημειώνεται πως, µε τον νέο Ποινικό Κώδικα, τόσο ο ∆ημήτρης Κουφοντίνας, όσο και οι άλλοι καταδικασθέντες ως µέλη της 17Ν, µπορούν να υποβάλουν αίτηµα για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους µε ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Αυτή η δυνατότητα δίδεται µέσω του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα, µε την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει 20 χρόνια µέσα στη φυλακή.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα