Νέο «άδειασμα» Δένδια σε Σαμαρά: Ο λαός θα αποφασίσει τη συνεργασία

Τη θέση του ότι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με μετεκλογικές συνεργασίες δεν έχει θέση στην παρούσα φάση, επαναδιατύπωσε ο Νίκος Δένδιας, «αδειάζοντας» για μία ακόμα φορά τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή τη φορά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός και «γαλάζιος» βουλευτής απαντά στον πρώην πρωθυπουργός πως «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει, με την ψήφο του, αν πρέπει να υπάρξει ή όχι συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής», τονίζοντας

πως ο μοναδικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.

«Κάθε άποψη είναι σεβαστή, και προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μου με στελέχη της Κεντροαριστεράς στα υπουργεία στα οποία θήτευσα το 2012-2014», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Δένδιας.

«Αλλά εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να έχει ως κύριο στόχο την αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνεργασιών με άλλες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ακόμη κι αν έχουμε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να μην υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» της απώλειας της δεδηλωμένης λόγω ενδεχόμενων διαφωνιών του κυβερνητικού εταίρου στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει με την ψήφο του αν πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής ή όχι», συνέχισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα