Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους (video)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ο γιος και κληρονόμο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα ενδέχεται να είναι νεκρός. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το «NBC», αμερικανοί αξιωματικοί δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς ο Χαμζά μπιν Λάντεν

πέθανε ή αν έχουν παίξει οι ΗΠΑ κάποιον ρόλο στον θάνατό του. Ακόμη παραμένει ασαφές αν η Ουάσινγκτον έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

Την σχετική είδηση μετέδωσε, πάντως, και το «Russia Today», αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά το αμερικανικό δίκτυο «NBC» αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει πληροφορίες ότι ο γιος και διάδοχος του διαβόητου ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι νεκρός. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό», επανέλαβε δύο φορές ο αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, βασιζόμενο σε τρεις ανώνυμες πηγές, ότι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν και διάδοχός του στην Αλ Κάιντα είναι νεκρός.

Osama bin Laden’s heir, Hamza bin Laden, is dead. pic.twitter.com/j8MC9KQkWB

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) July 31, 2019

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έκανε την τελευταία του δημόσια δήλωση το 2018, απειλώντας τη Σαουδική Αραβία με επίθεση. Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠA είχε επικηρύξει έναντι του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας των ΗΠΑ, είχε αναδειχθεί ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Osama bin Laden’s son and heir Hamza bin Laden is dead – report https://t.co/yLFLYbg1Fw pic.twitter.com/LcNT3v2ToU

— RT (@RT_com) July 31, 2019


Πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλουν τον Χάμζα να είχε παντρευτεί την κόρη του Μοχάμεντ Άτα, επικεφαλής του «πυρήνα του Αμβούργου» και χειριστή ενός από τα αεροσκάφη που συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν (γνωστός και ως «Αμπού Μοάζ») γεννήθηκε το 1989 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αργότερα μετακόμισε με τον πατέρα και τη μητέρα του στο Σουδάν. Η μητέρα του, Καΐρια Σαμπάρ, που ήταν η τρίτη σύζυγος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, είχε διδακτορικό στην παιδοψυχολογία και ήταν πρώην ακαδημαϊκή λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Τζέντα. Ο Χαμζά ήταν το μόνο της παιδί με τον Οσάμα και εξαιτίας της έμαθε να μιλά πολλές γλώσσες.

The ‘crown prince of #terror‘ is killed: Osama bin Laden’s son and heir Hamza, 30, is believed to be dead – months after the State Department put a $1M bounty on him https://t.co/fp0277zJMi pic.twitter.com/NL47QMlquc

Washington News Line (@WashNewsLine) July 31, 2019


Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Χαμζά και η μητέρα του πήγαν στο Ιράν, αφού, όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ινστιτούτου, «είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το συγκεκριμένο θέμα». Εκεί η ιδεολογία του νεαρού μπιν Λάντεν διαμορφώθηκε από μέλη των Ταλιμπάν που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα