Νεκροί τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί στη Συρία – Αντίποινα από τον Ερντογάν (video)

Τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από τα πυρά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ σήμερα Δευτέρα.

Breaking News !

ATGM strike by #SNA(Syria National Army) against a Regime(#Esad) vehicle on Khan Thouman axis, southern #Aleppo #Syria pic.twitter.com/UpDKRnQhLq

Turkish Army (@blackeyed99) February 2, 2020

Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το οποίο, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχτηκαν και κατέστρεψαν στόχους στην Ιντλίμπ, χωρίς να διευκρινίζεται ποια σημεία μπήκαν στο «στόχαστρο» της Άγκυρας.

Το τουρκικό υπουργείο επισήμανε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών του παρότι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι από τα τουρκικά αντίποινα σκοτώθηκαν έξι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, ενώ ο Ερντογάν μιλά για 30 με 35 θύματα.

VIDEO: #Turkish forces retaliate against the #Assad regime attack in #Syria’s northwestern #Idlib province, footage by local sources shows. pic.twitter.com/VzMUKPLlAq

— #PMIKInMalaysia (@NAFEELZAKI) February 3, 2020

Απειλές από τον Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», είπε ο τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου υπήρξε και νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, με τους σύρους τζιχαντιστές που στηρίζει ο Ερντογάν να εξαπολύουν επίθεση σε θέσεις που κατείχε η κυβέρνηση Άσαντ στο βορειοανατολικό Χαλέπι.

Πηγή: Νεκροί τέσσερις τούρκοι στρατιωτικοί στη Συρία – Αντίποινα από τον Ερντογάν (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα