Νεφελούδης κατά «Νέων» για τα fake news, σχετικά με τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ

Μπορεί πριν λίγο καιρό ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος να είχε «κάψει κόσμο» με τα φακ news, η ουσία όμως των λεγόμενών του, ότι ζούμε στην εποχή των fake news, παραμένει και το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» το αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Η

εφημερίδα του ΔΟΛ κυκλοφόρησε σήμερα με πρωτοσέλιδο στο οποίο κάνει λόγο για «υπεξαίρεση» χρημάτων του ΟΑΕΔ, για ρεζέρβα, ενώ στο ρεπορτάζ της επικαλείται «γαλάζια» πηγή, η οποία αποκαλύπτει την «είδηση» για μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή θυμίζει την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015 από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν αποτελεί παρά μεταφορά της ρητορικής της Νέας Δημοκρατίας στο φύλλο της εφημερίδας, αφού ουσιαστικά ο τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου, τόνιζαν ότι «το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια. Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος».

«Πληρωμένη» απάντηση

Η απάντηση του γενικού γραμματέα, Ανδρέα Νεφελούδη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, αφού όπως υπογραμμίζει, η τακτική αυτή αφενός υλοποιείται εδώ και δύο σχεδόν χρόνια και αφετέρου προσφέρει οφέλη στον ΟΑΕΔ, αφού λόγω της «απόδοσης της τοκοφορίας της κατάθεσης των αποθεματικών στη συγκεκριμένη τράπεζα, ο ΟΑΕΔ μπορεί πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά να είναι απόλυτα συνεπής στις τεράστιες υποχρεώσεις του προς τους ανέργους και χειμαζόμενους που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα