Νέες προκλήσεις από Τουρκία και κατά της ΕΕ: Εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Ελλάδας

Την έντονη αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η κοινή ανακοίνωση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά της δραστηριότητας της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Με την Ευρώπη να καταδικάζει τις ενέργειες της Άγκυρας, με τον Νίκο Δένδια να επικροτεί τη σχετική ανακοίνωση. Η Τουρκία κάνει, μάλιστα, επίθεση στην ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «στείρο λόγο που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό».

«Η

λογική αυτή αδιαφορεί για τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας και παραμένει υπό την ομηρεία των άδικων και παράνομων αξιώσεων της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” και με η προσέγγιση αυτή δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», σημειώνει.

Επιτίθεται, μάλιστα, στην ΕΕ αναφέρονται ότι: «Προκαλεί εντύπωση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπόρεσε να δείξει αλληλεγγύη στην καταπολέμηση του κορονοϊού, τώρα τη δείχνει δίχως όρους και προϋποθέσεις όταν αφορά την Ελληνοκυπριακή πλευρά».

Την καλεί να μην εμφανίζεται «τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”, να ενεργήσει με κοινή λογική να λάβει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, όπως και το διεθνές δίκαιο».

Στο κοινό ανακοινωθέν των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την κλιμάκωση των παραβιάσεων του ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου από την Τουρκία, που περιλαμβάνει υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές, κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα