Νέες κατηγορίες από τον τούρκο υπουργό Άμυνας – «Η Ελλάδα θέλει την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης» (εικόνες)

Ο τούρκος υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της λιβυκής κυβέρνησης, στους οποίους είπε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της χώρας τουςΣτη συνέχεια, ο κ. Ακάρ παρουσίασε στους λίβυους αξιωματούχους και σχετικούς δικούς του χάρτεςΣτον έναν χάρτη έδειχνε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και στον δεύτερο χάρτη έδειχνε πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε κατηγορίες

κατά της Ελλάδας, κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της λιβυκής κυβέρνησης, στους οποίους είπε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της χώρας τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ακάρ παρουσίασε στους λίβυους αξιωματούχους και σχετικούς δικούς του χάρτες: Στον έναν χάρτη έδειχνε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και στον δεύτερο χάρτη έδειχνε πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα.

Στον δεύτερο χάρτη, ουσιαστικά ο κ. Ακάρ εξαφανίζει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυριζόμενος ότι κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

Τον Ακάρ στη Λιβύη συνόδευσε ο τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ το ραντεβού έγινε σε στρατιωτική βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα