Δολοφόνος Ζέμπερη: «Πήγαν να μου δώσουν ποντικοφάρμακο» (video)

Στον ανακριτή οδηγήθηκε με τη συνοδεία με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο Μανώλης ΣοροπίδηςΠαρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου 4,5 ώρεςΕμπλέκει και τρίτο πρόσωπο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος«Άλλοι με έβαλαν να διαπράξω το έγκλημα, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας της εφοριακού. Κάποιοι ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση»«Φοβάμαι για τη ζωή μου», αναφέρει

Στον ανακριτή οδηγήθηκε, χωρίς δικηγόρο, με τη συνοδεία με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης, για να απολογηθεί συμπληρωματικά για το φονικό

μετά και τους τελευταίους ισχυρισμούς του για πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου».

Δείτε επίσης: Στον ανακριτή ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος επανέλαβε τους πρόσφατους ισχυρισμούς του για άλλα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού ενώ υποστήριξε πως επιχείρησαν να του δώσουν χάπι με ποντικοφάρμακο για να τον “βγάλουν από τη μέση”.

«Στις 18 Οκτωβρίου με βρήκε ο Χάρης και μου είπε ότι σήμερα θα γίνει η δουλειά και να πάω στο Νεκροταφείο από τις 3. Μετά από λίγο ήρθε και η κοπέλα. Κάποια στιγμή έβλεπα την τσάντα της κοπέλας αλλά όχι την ίδια και αποφάσισα να πάω να την πάρω χωρίς να της κάνω κακό. Η κοπέλα τελικά με είδε και άρχιζε να φωνάζει “κλέφτης, κλέφτης”. Έχασα την ισορροπία μου και έπεσα πάνω της και οι δύο στο έδαφος. Μετά την πάλη, η κοπέλα περπατούσε όταν έφυγα. Όταν έλαβε έκταση η υπόθεση αναζήτησα τον δικηγόρο στη Λουκάρεως αλλά με απέφυγε. Συνάντησα στην Ευελπίδων τον Χάρη, όπως είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την πράξη, ο οποίο μου ζήτησε να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της και να του φέρω τις στάχτες. Το έκανα αλλά άφησα τη στάχτη στο οικόπεδο. Την άλλη μέρα προμηθεύτηκα στάχτη από αθίγγανους και την πήγα στο Χάρη. Τον ξαναείδα στο Μεταγωγών όταν προσπάθησε να μου βάλει στο στόμα ένα χάπι, αλλά δεν το κατάπια. Ήταν ποντικοφάρμακο. Θεωρώ ότι την κοπέλα την χτύπησαν θανάσιμα κάποια άλλοι άγνωστοι δράστες καθώς περπατούσε στο διάδρομο του νεκροταφείου. Την ήθελαν νεκρή γιατί ενοχλούσε τους πελάτες του δικηγόρου. Ο Χάρης πριν μου δώσει το χάπι με χτυπούσε μαζί με έναν άλλο στο Μεταγωγών και το τραβούσε με το κινητό του. Δεν τα είπα όλα αυτά στις προηγούμενες απολογίες μου γιατί φοβόμουν για την κόρη μου, αλλά τώρα είναι ασφαλής», καταλήγει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας κατέθεσε μία στιχομυθία που εμπλέκει και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.

«Άλλοι με έβαλαν να διαπράξω το έγκλημα, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας της εφοριακού. Κάποιοι ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζέμπερη – «Με πλήρωσαν να σκοτώσω τη Δώρα» (video)

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στην πρώτη του απολογία και παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου 4,5 ώρες.

Εξερχόμενος, δεν απάντησε αν εμμένει στις «καταγγελίες» του. Ωστόσο, ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο 58χρονος επανέλαβε και τους ισχυρισμούς του ότι έχει ζητήσει να μπει και σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Σημειώνεται, ότι στην πρώτη απολογία του ο 58χρονος, αφού τόνιζε πως είναι τοξικομανής, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.

“Φοβάμαι για τη ζωή μου”

“Γι’ αυτό τον λόγο ζήτησα να με μεταφέρουν σε άλλη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε τι πρέπει να γίνει με μένα. Φοβάμαι για την ζωή μου, θα το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Δεν ψάχνω ούτε άλλοθι, ούτε ελαφρυντικό. Αρκεί να μαθευτεί η αλήθεια δημόσια και να τιμωρηθούν. Εσείς θα κρίνετε και αν πρέπει να μπω σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων”, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος κ. Λύτρας, είπε ότι στη νέα του κατάθεση ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως οι δύο άγνωστοι είναι όχι μόνο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αλλά και οι πραγματικοί δράστες. Όπως υποστήριξε, αυτός μόνο την τραυμάτισε, αλλά δεν μπόρεσε να δει ποιος από τους δύο εντολείς του, ο «Χάρης» ή ο «Ψηλός», ήταν αυτός που τη σκότωσε.

Δείτε επίσης: «Τραυμάτισα τη Ζέμπερη στο χέρι, άλλοι την εκτέλεσαν» (video)

Δείτε επίσης: Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη αποκαλύπτει: Την απειλούσαν (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα