Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στη Σιβηρία – Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη ΣιβηριάΣυνεχόμενα προβλήματα στην περιοχή από τις φωτιές και τα ακραία καιρικά φαινόμεναΤουλάχιστον 11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί

To μεσημέρι της Παρασκευής 9 Αυγούστου, το πρακτορείο TASS ανέφερε, επικαλούμενο τον διευθυντή του τοπικού νοσοκομείου Ντενίς Λέμπεντεφ, πως πέντε άτομα τραυματίσθηκαν από νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις αποθήκες πυρομαχικών κοντά στην πόλη Ατσίνσκ στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ.

«Ναι,

υπάρχουν πέντε τραυματίες. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία θα παραμείνει για νοσηλεία και για τέσσερα άτομα με μεσαία τραύματα, δύο αστυνομικούς και δύο στρατιωτικούς», δήλωσε ο Λέμπεντεφ.

Λίγο αργότερα έγινε λόγους για άλλους τέσσερις τραυματίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους εννέα.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κάνει λόγο για έναν φύλακα που βρίσκονταν στην πύλη ελέγχου των αποθηκών και τραυματίσθηκε από θραύσματα γυαλιών.

Το γραφείο τύπου του κυβερνήτη της περιοχής Κρασνογιάρσκ ανακοίνωσε ότι οι νέες εκρήξεις προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών αποναρκοθέτησης.

Ταυτόχρονα, πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ότι οι κάτοικοι του χωριού Κάμενκα που βρίσκεται κοντά στις αποθήκες πυρομαχικών, απομακρύνονται εκ νέου από το χωριό και μεταφέρονται στο χωριό Μαλίνοφκα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η ιστοσελίδα της διοίκησης της περιοχής του Ατσίνσκ, η οποία αναφέρει ότι οι κάτοικοι του χωριού Κάμενκα απομακρύνονται και μεταφέρονται σε προσωρινά καταλύματα στο χωριό Μαλίνοφκα.

Από τις εκρήξεις που είχαν σημειωθεί στις 5 Αυγούστου στις αποθήκες πυρομαχικών και στην πυρκαγιά που προκλήθηκε εν συνεχεία είχε χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και είχαν τραυματισθεί οκτώ, ενώ από την περιοχή είχαν απομακρυνθεί 11.000 άτομα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα