Νέες δηλώσεις από τον Ναύαρχο της Λιβύης: Υπάρχει διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία (video)

O Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, Αρχηγός του Στόλου της Λιβύης μίλησε ξανά για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, μετά τη σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που έγινε θέμα συζήτησης διεθνώς και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο εξέφρασε προειδοποίησε

στην Άγκυρα σε περίπτωση ερευνών.

Μίλησε και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον «ANT1» και δήλωσε ξανά ότι έχει διαταγή να βουλιάξει τα τουρκικά πλοία αν μπουν στη ζώνη της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών, ο στόλος του θα φθάσει στην Τρίπολη και θα την ελευθερώσει».

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι (Faraj al-Mahdawi), που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, διαθέτει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ο Αλ Μαχντάουι μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Θυμηθείτε τι είπε αρχηγός του Ναυτικού της Λιβύης είπε στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του OPEN, δείτε και την ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: Νέες δηλώσεις από τον Ναύαρχο της Λιβύης: Υπάρχει διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα