Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: Οι 2.594 Έλληνες που φέρεται να εμπλέκονται στη νέα λίστα

Σε νέα διαρροή ονομάτων προχώρησε η ιστοσελίδα του διεθνούς κονσόρτιουμ ερευνητών δημοσιογράφωνΗ συγκεκριμένη διαρροή δεν σημαίνει αυτόματα παρανομίαΑναλυτικά τα ελληνικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα

Ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος που φέρονται να εμπλέκονται στις λίστες των Paradise Papers αποκαλύπτει νέα

διαρροή στην οποία προχώρησε η ιστοσελίδα του διεθνούς κονσόρτιουμ ερευνητών δημοσιογράφων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή.

Δείτε επίσης: Paradise Papers: Αποκαλύψεις για φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις (video)

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαρροή δεν σημαίνει αυτόματα παρανομία. Υπενθυμίζεται ότι τα Paradise Papers αποδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες, αλλά και ιδιώτες, μπορούν να αποφύγουν τους φόρους χρησιμοποιώντας τεχνητές δομές, διαδικασία που εάν εκτελείται σωστά, είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Δείτε επίσης: Στη φόρα όλα τα ονόματα των Ελλήνων που βρίσκονται στα Paradise Papers

Το ελληνικό ενδιαφέρον της νέας διαρροής αφορά, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοκτήτες μίντια αλλά και πολιτικούς.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: 130 Έλληνες στις λίστες

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα αναφέρονται ονόματα όπως ο Γ. Αλαφούζος, ο Κ. Βεντούρης, ο Γ. Βαρδινογιάννης, η σύζυγος του Φ. Μπόμπολα, Ε. Μανουσάκη, ο Σ. Κόκκαλης, ο Γ. Βαρδινογιάννης αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, η Νίκη και η Φωτεινή Καραμανλή, καθώς οι καταχωρίσεις φαίνεται να φτάνουν έως και πριν το 1980.

ΠΗΓΗ: Avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα