Νέα τουρκική πρόκληση: Ο Τσίπρας να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις που δεν μπορεί να στηρίξει

Νέα πρόκληση της Τουρκίας μετά το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού«Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις σκληρές δηλώσεις»«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει σε όποια απόπειρα επίθεσης στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας»

Μία νέα προκλητική δήλωση έρχεται από την πλευρά της Τουρκίας, μετά το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

στην Άγκυρα, ο οποίος τόνισε πως «όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό τίμημα».

Το κυβερνών κόμμα της γειτονικής χώρας προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει «κούφιες» δηλώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να στηρίξει.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (AKP), προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος προσπαθούν να βάλουν χέρι στις πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ με πραγματικά πυρά.

«Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις σκληρές δηλώσεις. Είναι μια προσπάθεια να μας απειλήσει μέσω της ΕΕ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητικά επιχειρήματα που δεν μπορεί να υποστηρίξει», υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει σε όποια απόπειρα επίθεσης στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, όπως και σε εκείνα της ΤΔΒΚ».

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τσελίκ διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «πρέπει να χρησιμοποιεί γλώσσα με σεβασμό απέναντι στον πρόεδρό μας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα