Νέα στοιχεία για τις φονικές πυρκαγιές: Πώς προκλήθηκε η πρώτη σπίθα – Τι καταγγέλλουν μάρτυρες

Νέες πληροφορίες για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, η πρώτη σπίθα της φωτιάς στην Πεντέλη φαίνεται πως προκλήθηκε από φονική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα για

τα αίτια της τραγωδίας. Μιλώντας, στην «Καθημερινή» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα έως τώρα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στις 5 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ιδιώτη, η ταυτότητα του οποίου είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Στην Κινέτα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δεν έχουν εντοπίσει ίχνη εμπρηστικών μηχανισμών στις εστίες της φωτιάς, ενώ αντίστοιχα τα ευρήματα στο Νταού Πεντέλης κατατείνουν στην εκδοχή του εμπρησμού από αμέλεια.

Διαφορετική είναι η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Μάκρη. Εκεί, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο πλάι του δρόμου που απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα