Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης στη Ρόδο – Ερευνάται η εμπλοκή τρίτου ατόμου

Τη συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να έχει κάνει μια γυναίκα που είδε το λευκό βαν το βράδυ της δολοφονίαςΑνάλογη κατάθεση φέρεται να έχει κάνει και δεύτερος μάρτυρας στο λιμεναρχείοΚυκλώματα εκβιαστών καταγγέλλει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριαςΣτις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας μεταφέρθηκαν οι κατηγορούμενοι

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, με νέα στοιχεία να βλέπουν το φως

της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο μάρτυρες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Συγκεκριμένα, τη συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να έχει κάνει μια γυναίκα που είδε το λευκό βαν το βράδυ της δολοφονίας. «Είδα δύο άτομα να προχωρούν στο σημείο όπου βρισκόταν το αμάξι και ένα τρίτο άτομο να μένει μέσα στο αμάξι. Οι δύο πέρασαν μπροστά από τα μαγαζιά, τα οποία ήταν κλειστά εκείνη την ώρα», είπε.

Ανάλογη κατάθεση φέρεται να έχει κάνει και ο δεύτερος μάρτυρας στο λιμεναρχείο. «Είδα στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο ξενοδοχείο, παρκαρισμένο ένα λευκό φορτηγάκι με τρία άτομα. Ήταν τα άτομα τα οποία είδα στις ειδήσεις. Τον έναν τον ήξερα».

Να σημειωθεί ότι το ίδιο είχε ισχυριστεί και η πλευρά της οικογένειας της κοπέλας.

Κυκλώματα εκβιαστών καταγγέλλει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας

Έκκληση να εξαρθρωθεί το «κύκλωμα» ή τα «κυκλώματα» που εκμεταλλεύονται κορίτσια που έρχονται στη Ρόδο για να σπουδάσουν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, κάνει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας.

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη «ξέσπασε» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στο νησί δρα ανεξέλεγκτα κύκλωμα που εκβιάζει, βιάζει και απειλεί νεαρά κορίτσια.

Η υπόθεση ανοίγει εκ των πραγμάτων νέο κύκλο ερευνών από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές της περιοχής, ενώ ήδη σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» έχουν παρθεί καταθέσεις από συμφοιτήτριες της άτυχης κοπέλας, οι οποίες και αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρεται σε στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν καταθέσεις συμφοιτητριών της άτυχης Ελένης, για τις οποίες, όπως τόνισε, «στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα».

Στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας οι κατηγορούμενοι

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν το Σάββατο από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, στο Μεταγωγών Πειραιώς, ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός.

Οι νεαροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας dimokratiki.gr από το Μεταγωγών θα μεταφερθούν, προκειμένου να συνεχιστεί η προσωρινή τους κράτηση στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας, αντίστοιχα, ως την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει, με την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, ο βαθμός της συμμετοχής εκάστου στο αποτρόπαιο και φρικιαστικό έγκλημα, της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη του Ιωάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα