Νέα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό – Ζητάει να ισχύσει ο υποβιβασμός του

Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον ΕΣΑΚΕ καλά κρατεί. Λίγες ώρες μετά την απόρριψη της πρώτης προσφυγής, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ προχώρησε και σε νέα στο ΑΣΕΑΔ, με την οποία εναντιώνεται στην απόφαση του αθλητικού δικαστή της λίγκας να τον υποβιβάσει στην Α2 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν από το Ανώτατο

Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών την ακύρωση της απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, επειδή δεν «κατέβηκαν» στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι εφόσον εκκρεμεί η δεύτερη προσφυγή που έχει κατατεθεί στο ΑΣΕΑΔ για την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση υποβιβασμού.

Να αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα (27/5) στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά των playoffs ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στα όσα συνέβησαν με τις ενέργειες του Ολυμπιακού υπογραμμίζοντας: «Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, δεν αλλάζουν οι κανονισμοί».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού, η οποία απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ, αφορούσε την εγκυρότητα της κλήρωσης των διαιτητών για την 26η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, δεν έκανε δεκτό το αίτημα των «ερυθρολεύκων», που ζητούσαν την ακύρωση της κλήρωσης, επειδή κατά την διάρκεια διεξαγωγής της, ήταν παρόντες μόνο οι Ταβουλαρέας και Κορομηλάς και όχι κάποιο τρίτο μέλος της ΚΕΔ.

Να θυμίσουμε ότι ο ΕΣΑΚΕ σε Δ.Σ. του αποφασίστηκε να επικυρωθεί η βαθμολογία και να αρχίσουν τα playoffs, (όπως και έγινε) χωρίς να υπάρχει… αναμονή για τη δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ από την πρώτη προσφυγή του Ολυμπιακού, που όπως είπαμε απορρίφθηκε, για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής, που είχε… φέρει τον Παναγιώτη Αναστόπουλο – δήλωσε κώλυμα – στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα. Στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ είχε γίνει γνωστό από τον πρόεδρο της λίγκας, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο ότι… «Και νομικά μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία».

Όπως αναφέραμε η δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ αφορά τη μη επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στείλει και εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ, καλώντας την ανάκληση της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα, την άμεση αναβολή των playoffs καθώς και την παραίτηση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου (πρόεδρος Συνδέσμου) και της Ελένης Γονιδάκη (νομική σύμβουλος του Συνδέσμου).

Keywords
Τυχαία Θέματα