Νέα προσφυγή Ολυμπιακού κατά ΕΣΑΚΕ στο ΑΣΕΑΔ – Οι «ερυθρόλευκοι» μετέχουν στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός κινείται ξανά εναντίον του ΕΣΑΚΕ με νέα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, κάνοντας λόγο για παράνομη επικύρωση της βαθμολογίας, για να ξεκινήσουν πιο γρήγορα τα playoffs της Basket League. Αυτό συνέβη μετά την παράταση… που είχαμε για την εκδίκαση

της πρώτης προσφυγής την Πέμπτη (16/5), καθώς η ΚΕΔ/ΕΟΚ ζήτησε διορία μέχρι τη Δευτέρα (20/5) και την πήρε, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινούν τα playoffs.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (17/5) εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας έδωσε το «παρών» στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν, λοιπόν, νέα «επίθεση» μετά και στη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ την Τετάρτη (15/5), όταν και επικυρώθηκε η βαθμολογία, ώστε να αρχίσουν οι αγώνες για τα playoffs (την επομένη βγήκε και το πρόγραμμα) του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει όλο τον ΕΣΑΚΕ και με ανακοίνωση για την επικύρωση της βαθμολογίας, αναφέροντας πως θα κινηθεί και νομικά.

Να θυμίσουμε ότι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδερφοί Αγγελόπουλοι, αποχώρησαν από εκείνο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, κατηγορώντας τον πρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για παράβλεψη των κανονισμών, καθώς εκκρεμούσε η πρώτη προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ. Έτσι κατέθεσαν μία ακόμη εναντίον του ΕΣΑΚΕ, με το… μπάχαλο στο ελληνικό μπάσκετ να παραμένει στο προσκήνιο.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κάλεσε τον Ολυμπιακό να πάρει σωστές αποφάσεις μετά και τον ορισμό των playoffs και αργότερα οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πήγαν στο ΑΣΕΑΔ για την εκδίκαση της προσφυγής από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. «Όποια ομάδα δεν κατέβει στα playoffs θα υποβιβαστεί στην Α2. Αυτό προβλέπει ο κανονισμός», υπογράμμισε ξανά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

Την Παρασκευή (17/5) στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι «αιωνίων» (20/5, 19:00) ο Ολυμπιακό έδωσε το «παρών». Πιο συγκεκριμένα, στην διαδικασία συμμετέχει ο υπεύθυνος ασφαλείας των «ερυθρόλευκων». Ο αγώνας αφορά την προημιτελική φάση των playoffs της Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Σημειώνεται ότι στις 13:00 θα ξεκινήσει στα γραφεία της ΚΕΔ η κλήρωση των διαιτητών της πρώτης φάσης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που εκδόθηκε την Πέμπτη (16/5) αναφέρει:

«1. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέθεσε σήμερα Πέμπτη (16/05) στο ΑΣΕΑΔ προσφυγή κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει παράνομα τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ενόσω εκκρεμεί η πρώτη προσφυγή μας στο ΑΣΕΑΔ.

2. Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ της 15ης Μαϊου 2019, η νομική σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, κ. Γονιδάκη και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος δήλωσαν ενώπιον όλων των μελών ότι άλλαξε η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου και ότι μπορεί να επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτό έγινε γιατί έλαβαν γνώση του περιεχομένου της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ την προηγούμενη μέρα και με βάση αυτό το περιεχόμενο μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΑΚΕ, κ. Παπαχατζής, ενημέρωσε όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ωστόσο, σήμερα πληροφορηθήκαμε πως οι παραπάνω ισχυρισμοί ήταν αναληθής και ότι κατόπιν αιτήματος του ΕΣΑΚΕ, το ΑΣΕΑΔ απέστειλε την προσφυγή μας με mail στον Σύνδεσμο στις 7/5. Δηλαδή αυτή τελούσε σε γνώση του πρόεδρου και της νομικής συμβούλου όταν γνωμοδότησε στο Δ.Σ. της 9ης Μαΐου για την αναβολή της έναρξης των πλέι οφ».

Keywords
Τυχαία Θέματα