Νέα πρόκληση από την Τουρκία – Ανακοινώθηκαν γεωτρήσεις στην περιοχή της συμφωνίας με τη Λιβύη

Η Τουρκία σκοπεύει μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην τουρκολυβική συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο Ντονμέζ ανέφερε,

σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, ότι σε 3 με 4 μήνες θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στην περιοχή.

Νωρίτερα η Άγκυρα είχε προβεί σε νέα πρόκληση εκδίδοντας Navtex νότια της Κρήτης και της Γαύδου στην επέτειο της Άλωσης και του σόου που ετοιμάζεται στην Αγία Σοφία, μέρος που δεν επιλέχτηκε τυχαία από τον τούρκο πρόεδρο, όπως το ίδιο συνέβη και με την ημερομηνία που αποφασίστηκε να ανοίξουν τα τζαμιά για τους πιστούς, μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Η φιέστα Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/05) στον Βόσπορο, όπου ο τούρκος πρόεδρος ξεπροβόδισε και το γεωτρύπανο «Fatih».

Keywords
Τυχαία Θέματα