Νέα νύχτα επιθέσεων στην Αθήνα – Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο15 προσαγωγές έξω από το σπίτι του γ.γ. του υπ. ΔικαιοσύνηςΕπεισόδια και στην ΠάτραΕμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο του υπ. Πολιτισμού

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας με αφορμή την μη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου

Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της

τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα.

Οι άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.

Η επίθεση στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που στεγάζονται σε ισόγειο τετραώροφη πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι δράστες, αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, 3 υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο.

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Νέα επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

15 προσαγωγές έξω από το σπίτι του γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών που είχαν πάει έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν παρέμβαση, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό.

Η ανακοίνωση

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

Οδοφράγματα και μολότοφ στην Πάτρα

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία προχώρησε σε προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο του υπ. Πολιτισμού

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση.

Αναλυτικότερα, ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα