Νέα κινηματογραφική βδομάδα με άρωμα γυναίκας – Οι «Μικρές Κυρίες» συναντούν τα… «Αρπακτικά Πτηνά» της Χαρλεϊ Κουιν (video)

Mε έντονο άρωμα γυναίκας ξεκινά την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου η νέα κινηματογραφική βδομάδα. Έξι νέες ταινίες διεκδικούν την προσοχή του κοινού, η πλειοψηφία των οποίων είναι αφιερωμένη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη Γυναίκα.

Από αυτές ξεχωρίζει το υποψήφιο για έξι Όσκαρ «Μικρές Κυρίες», αλλά και το υπερηρωικό «Αρπακτικά Πτηνά Και Η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση Της

Χαρλεϊ Κουιν», ενώ την προσοχή τραβά, αναπόφευκτα και η νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη, «Winona».

«Μικρές Κυρίες»

Δραματική ταινία εποχής, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τους Σίρσα Ρόναν, Φλόρενς Πιου, Εμα Γουάτσον, Τίμοθι Σαλαμέ, Μέριλ Στρίπ, Λόρα Ντερν κ.ά.

Η ιστορία των τεσσάρων αδελφών Μαρτς, λίγο μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Άμυ, τόσο διαφορετικές και τόσο αγαπημένες μεταξύ τους, μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αντιστέκονται στις δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια, να νικούν τα λάθη και τα ελαττώματά τους, να χαίρονται ότι τους προσφέρει η ζωή. Η Μεγκ, η πιο μεγάλη, η πιο όμορφη, βάζει στην άκρη την φιλαρέσκεια και τις κοινωνικές φιλοδοξίες της και βρίσκει την ολοκλήρωση στην αγάπη. Η καλή Μπεθ αφοσιώνεται στην οικογένειά της, στη μουσική και σε όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και συμπαράσταση. Η Άμυ, η μικρότερη, η παραχαϊδεμένη των Μαρτς, δυσκολεύεται περισσότερο από τις άλλες να τιθασέψει τον εγωισμό της. Κι η Τζο, το αγοροκόριτσο, είναι η συγγραφέας της οικογένειας, αυτή, που μας διηγείται την ιστορία…

«Αρπακτικά Πτηνά Και Η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση Της Χαρλεϊ Κουιν»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Κάθι Γιαν, με τις Μάργκοτ Ρόμπι, Mαίρη Ελίζαμπεθ Γουίστεντ, Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, Έλα Τζέι Μπάσκο, Ρόζι Περέζ και τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρις Μεσίνα κ.ά.

Η Χάρλεϊ Κουίν αφήνει πίσω την Ομάδα Αυτοκτονίας για να σχηματίσει την δική της εγκληματική ομάδα, η οποία θα αποτελείται μόνο από γυναίκες, και θα έχει το όνομα Birds of Prey. Η αλλοπρόσαλλη γυναικεία συμμορία θα βάλει στο στόχαστρό της ένα αφεντικό του υποκόσμου και θα προσπαθήσει να σώσει ένα μικρό κορίτσι που έχει καταπιεί ένα πολύτιμο διαμάντι…

«Winona»


Δραματική κομεντί, ελληνικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), με τις Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά.

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία , οι μουσικές τους. Ήλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ξεγνοιασιά. Έχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

«Οι Monos»

Δραματικό θρίλερ, κολομβιανής και πολυεθνικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Λάντες, με τους Σοφία Μπουεναβεντούρα, Χουλίαν Χιράλντο, Κάρεν Κιντέρο Λόρα Κατριγιόν, Τζουλιάν Νίκολσον. Ντέιμπι Ρουέντα, Σναίντερ Κάστρο κ.ά.

Μια ομάδα εφήβων αγοριών και κοριτσιών ζουν σαν στρατιώτες σε ένα οροπέδιο στα επιβλητικά βουνά της Κολομβίας και έχουν δύο αποστολές: Να προσέχουν την Αμερικανίδα όμηρό τους και να διατηρούν στην ζωή μια αγελάδα σημαντική για την επιβίωσή τους. Όμως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν πολύ στραβά…

«Φως στο Σκοτάδι»

Δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Κέισι Αφλεκ, με τους Κέισι Αφλεκ, Άννα Πνιόβσκι, Τομ Μπάουερ, Ελίζαμπεθ Μος κ.ά.
Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους-και η ίδια η ανθρωπότητα-δοκιμάζονται.

«Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο»

Δραματική ταινία, βραζιλιάνικης και γερμανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Καρίμ Αϊνούζ, με τους Κάρολ Ντουαρτε, Τζούλια Στόκλερ, Γκρεγκόριο Ντουβιβέρ, Μπάρμπαρα Σάντος, Φλάβια Γκουσμάο, Μαρία Μανοέλα κ.ά.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο την δεκαετία του 1940, η ζωή της Γκουίντα και της Ευρυδίκης Γκουσμάο, όπως αυτές όλων των γυναικών της εποχής, μοιάζουν σχεδόν για να είναι αόρατες στα μάτια της βραζιλιάνικης κοινωνίας. Οι δυο αδελφές όμως θα αφήσουν το στίγμα τους και θα κάνουν τον κόσμο να τις δει.

Πηγή: Νέα κινηματογραφική βδομάδα με άρωμα γυναίκας – Οι «Μικρές Κυρίες» συναντούν τα… «Αρπακτικά Πτηνά» της Χαρλεϊ Κουιν (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα