Νέα μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Πυρκαγιά ξανά και στην Κεφαλλονιά

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που καίει σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο Ηλείας, ενώ δεν… πρόλαβε να υπάρξει ύφεση σ’ αυτή στο Γραμματικό (συνελήφθη ένα άτομο για εμπρησμό από αμέλεια). Πυρκαγιά και στην Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στην Ηλεία οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και σύμφωνα

με την Πυροσβεστική επιχειρούν, πλέον, 57 πυροσβέστες, 21 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσεα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική #πυρκαγιά στη θέση Πανόπουλο Ηλείας. Συνολικά επιχειρούν 57 #πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ, 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2020

Εν τω μεταξύ, φωτιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς (στο νησί είχε πιάσει πυρκαγιά και πριν από μερικές ημέρες και τέθηκε υπό έλεγχο), το μεσημέρι της Κυριακής (26/07).

Στην περιοχή έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Το έργο τους συνδράμουν εθελοντές, υπάλληλοι και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και των ΟΤΑ. Από αέρος ρίψεις νερού κάνει 1 ελικόπτερο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 #πυροσβέστες, 6 οχήματα, 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2020

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (26/07) πυρκαγιά ξέσπασε και στους Αγίους Θεοδώρους στην Κορινθίας, ενώ η προηγούμενη στον ίδιο νομό, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση έπιασε την Κυριακή (26/07) και στο Μοναστηράκι Αργολίδας, όπου κάηκαν αγροικίες και μαντριά. Τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις ενίσχυσαν και κάτοικοι με υδροφόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα