Νέα απειλή από Β. Κορέα: Στην εμβέλεια των πυραύλων μας οι ΗΠΑ – Η απάντηση των ΗΠΑ

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλουΟι ΗΠΑ «απάντησαν» με στρατιωτικά γυμνάσια

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου στην οποία προχώρησε την Παρασκευή. Η δοκιμή είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μετά τη δοκιμή ο ηγέτης της Β. Κορέας δήλωσε ότι ολόκληρη η επικράτεια

των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14 και διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το KCNA.

Οι ΗΠΑ «απάντησαν» με στρατιωτικά γυμνάσια

Επειτα από την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου, οι ΗΠΑ «απάντησαν» πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με στρατιωτικά πυρά, μαζί με τη Νότια Κορέα.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και επικίνδυνη» την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».

Μια ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές – και αυτά τα όπλα – θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.

«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενίσουν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ακόμη.

Ο Τραμπ υπογράφει για κυρώσεις σε Βόρεια Κορέα και Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να υπογράψει, θέτοντας σε ισχύ το νομοσχέδιο που ψήφισε η αμερικανική Γερουσία και προβλέπει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, ανέφερε με ανακοίνωσή της αργά την Παρασκευή εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «εγκρίνει το νομοσχέδιο και σκοπεύει να το υπογράψει», έπειτα από την ανάγνωση της τελευταίας εκδοχής του κειμένου, δήλωσε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο πρόεδρος επέλεξε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που υπερψήφισε η Γερουσία με συντριπτική πλειοψηφία (98 ψήφους υπέρ και 2 κατά), παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του στο κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα