Νάσος Ηλιόπουλος: Γεννήθηκα στην Αθήνα και γνωρίζω πολύ καλά την πόλη

Την πρόθεση του να παραιτηθεί τις επόμενες μέρες από τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον “Αθήνα 9.64” , τονίζοντας χαρακτηριστικά: “αυτό είναι το σωστό”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του στον Βασίλη Πάικο, έκανε λόγο για τις απαραίτητες συμμαχίες που πρέπει να γίνουν εν όψει των εκλογών για τον δήμο της Αθήνας, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου.

Τα κυριότερα

σημεία της συνέντευξης του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Έχουμε ένα πλούσιο δήμο με φτωχή διαχείριση»

«Παρά το γεγονός ότι ο κύριος Καμίνης κληρονόμησε ένα τεράστιο έλλειμμα στα οικονομικά του Δήμου και κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση, δεν μπόρεσε να απορροφήσει τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους για έργα ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.»

«Γνωρίζω πολύ καλά αυτή την πόλη»

«Το βασικό μου πλεονέκτημα είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί εδώ, έχει μεγαλώσει εδώ και γνωρίζει πολύ καλά αυτή την πόλη. Έχω πάει σχολείο εδώ, έχω σπουδάσει εδώ, έχω εργαστεί εδώ, ξέρω την Αθήνα την έχω περπατήσει, ξέρω τα προβλήματα της και τα αδιέξοδα της αλλά βλέπω καθημερινά και τις δυνατότητες της.»

«Το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας είναι αποτυχημένο και ακριβό για τους πολίτες»

«Εγώ θα μιλήσω τεχνικά και όχι ιδεολογικά. Να δώσω το παράδειγμα της αποκομιδής στα νοσοκομεία που όταν ιδιωτικοποιήθηκε η καθαριότητα κόστισε πολύ παραπάνω. Ο Ευαγγελισμός μόνο, ένα νοσοκομείο, όταν έδιωξε τους εργολάβους άρχισε να εξοικονομεί περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Οι λύσεις στην διαχείριση των απορριμάτων έχουν πρόσημο. Υπάρχουν ελλείψεις σε ανθρώπους και οχήματα. Ο Δήμος επίσης απορρόφησε μόλις το 40% του προυπολογισμού του για την καθαριότητα. Το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας είναι αποτυχημένο και προσφέρει κακές υπηρεσίες στους πολίτες»

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης για ουσιοεξαρτημένους»

«Πρέπει να σχεδιάσουμε με πρώτη αφετηρία την ανθρώπινη ζωή. Το κομμάτι της ουσιοεξάρτησης πρέπει να το δούμε συνολικά και να ξεκινήσουμε από το κομμάτι της πρόληψης. Πρέπει να προχωρήσουμε όμως και στη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης ώστε ένας άνθρωπος ουσιοεξαρτημένος να μπορεί να πάει εκεί, σε έναν χώρο κλειστό που θα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και θα προστατεύει τον ουσιοεξαρτημένο. Υπάρχει πολύ καλά τέτοια παραδείγματα στο εξωτερικό»

«Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση της Χρυσής Αυγής – Κοινωνική πολιτική η απάντηση στην εγκληματικότητα»

«Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος για το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι ο ηλεκτροφωτισμός. Η Αθήνα είναι μια πόλη σκοτεινή. Δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι να σχεδιάσει μια συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική για τις υποβαθμισμένες περιοχές. Τρίτο κομμάτι είναι τα κίνητρα για εμπορική δραστηριότητα και το τέταρτο οι δράσεις πολιτισμού.

Ο Δήμος στο ζήτημα της εγκληματικότητας πρέπει να απαντήσει με ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Μια φράση όμως με όρους ασφάλειας. Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση της Χρυσής Αυγής»

Keywords
Τυχαία Θέματα