Ναι, αλλά φοράνε γραβάτα…

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

Ζούμε σε μια χώρα που ένας 14χρονος κρατήθηκε για τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ επειδή συμμετείχε σε μαθητικό συλλαλητήριο, αλλά η Εισαγγελέας στη μεγαλύτερη δίκη ναζιστών μετά απ’ αυτή της Νυρεμβέργης προτείνει αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες.

Ζούμε σε μία χώρα που οι κυβερνητικές παλινωδίες σε όλους τους τομείς αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία των ΜΜΕ αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε άλλο ένα μπάνιο.

Ζούμε

με σε μία χώρα που διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά ένας δημοσιογράφος με μεγάλο κοινό και σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό μπορεί να τον χαρακτηρίζει ως «ναρκοτέτοιο» που «μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει».

Ζούμε σε μία χώρα που η Οικονομία πάει κατά διαόλου, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να ξοδεύουν κατά το δοκούν χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Ζούμε σε μία χώρα που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι γεμάτα από κόσμο, αλλά ανακοινώνονται μέτρα που δεν φαίνονται ικανά να ανακόψουν τη διασπορά του κορονοϊού.

Ζούμε σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της κουνά το δάχτυλο στους πολίτες μιλώντας για ατομική ευθύνη, αλλά κάποιοι μπορούν να σηκώνουν το τηλέφωνο και να πετυχαίνουν την εξαίρεση του κλάδου τους από τα περιοριστικά μέτρα.

Ζούμε σε μία χώρα που η ΕΣΗΕΑ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για πολλές περιπτώσεις που μέλη της δέχθηκαν συντονισμένες επιθέσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά πήρε θέση υποστήριξης για δημοσιογράφο που είπε (άθελά της θέλω να πιστεύω) ότι η Μάγδα Φύσσα είναι μια «μη διανοουμένη από το Πέραμα» που όμως «ήταν περιποιημένη» και «εκφραζόταν κόσμια», αν και «σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές».

Ζούμε σε μια χώρα που η ΕΡΤ έχει μετατραπεί – μετά και την ανάληψη της προεδρίας της από κάποιον που ήταν Διευθυντής στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – σε γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ εμπλουτίζεται σχεδόν αποκλειστικά με καλλιτέχνες που έχουν ταχθεί ανοικτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζούμε σε μια χώρα που έχει πρόβλημα με τους πρωθυπουργούς χωρίς γραβάτα, αλλά δεν λέει όχι σε γραβατωμένους που βάζουν το δάχτυλο στο «μέλι».

Ζούμε σε μια χώρα που αν συμβαίνουν αυτά τώρα, φοβάμαι να σκεφτώ τι θα συμβεί αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα