Ναδάλ προς Τσιτσιπά: Το κεφάλι ψηλά, εγώ έχασα πολλές φορές, είσαι νέος…

«Δεν θέλω να χάσω δέκα φορές από τον Ράφα, προσπαθώ να καταλάβω πως τον νίκησε ο Φέντερερ», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη του Τύπου μετά την ήττα του από Ναδάλ στον ημιτελικό του Australian Open και ακολούθως ο ισπανός μύθος απάντησε στον 20χρονο πρωταθλητή: «Είναι νέος. Εγώ έχασα πολλές φορές για να το μάθω αυτό». Να θυμίσουμε ότι ο Στεφανος Τσιτσιπάς αποθέωσε τον Ραφαέλ Ναδάλ και στο Twitter γράφοντας,

μεταξύ άλλων: «Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στον Ράφα Ναδάλ και ολόκληρη την ομάδα του για το ότι έχουν φέρει το τένις σε μία άλλη διάσταση».

«Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού», είπε αρχικά ο Ραφαέλ Ναδάλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, όταν ενημερώθηκε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ένιωθε απογοητευμένος. «Άλλες φορές νικάς, άλλες φορές χάνεις. Είναι νέος. Εγώ έχασα πολλές φορές για να το μάθω αυτό. Όλοι πρέπει να ζουν αυτήν την εμπειρία. Όταν βγαίνεις στο court, ξέρεις ότι μπορεί να χάσεις ή να νικήσεις. Έτσι είναι το άθλημα. Κάθε εβδομάδα υπάρχει ένας νικητής και όλοι οι υπόλοιποι χάνουν. Όταν παίζεις αυτό το άθλημα, πρέπει να το ξέρεις αυτό. Όταν χάνεις, βέβαια, είναι φυσιολογικο να είσαι… down».

Στη συνέχεια, ο Ναδάλ προσπάθησε να ενθαρρύνει τον νεαρό έλληνα τενίστα ενόψει της συνέχειας στην καριέρα του, τονίζοντας πως κι ο ίδιος είχε εκπληκτική απόδοση στον ημιτελικό. «Απόψε έπαιξα πολύ καλά. Εκείνος έπαιξε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός για εκείνον. Είναι νέος. Έχει τα πάντα για να γίνει ένας σπουδαίος πρωταθλητής. Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι πεσμένος, όταν έχεις ξεκινήσει έτσι τη σεζόν, κατά τη γνώμη μου, έστω και αν είναι φυσιολογικό να μην είσαι χαρούμενος αμέσως μετά το ματς», κατέληξε ο φιναλίστ του Australian Open Ράφα Ναδάλ.

Ο ισπανός θρύλος του τένις έχει νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά το 2018 και σε δυο τελικούς τουρνουά, στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο (Roger Cup).

Δείτε τρία σπουδαία χτυπήματα από τον αγώνα του Ραφάελ Ναδάλ κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, δυο από τον Ισπανό και ένα από τον Έλληνα:

We can’t believe it either, @Charlymoya

Keywords
Τυχαία Θέματα