Μυστικά ραντεβού στη FIFA για να αφαιρέσουν το Μουντιάλ από το Κατάρ – Δηλώνει αθώος ο Πλατινί (video)

Η σύλληψη του Μισέλ Πλατινί φαίνεται πως είναι η κορυφή του… παγόβουνου των φαινόμενων διαφθοράς που ταλανίζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αφού σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της UEFA ανακρίνεται επί ώρες στη Ναντέρ, προάστιο

του δυτικού Παρισιού, μετά τη σύλληψή του από τη γαλλική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά σχετικά με την ψήφο που έδωσε υπέρ της ανάληψης από το Κατάρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και και δηλώνει αθώος κατά την πολύωρη ανάκριση. Τις προσεχείς ώρες, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Πλατινί είτε θα αφεθεί ελεύθερος, είτε επισήμως θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η σύλληψη του Μισέλ Πλατινί έχει επιφέρει τεράστιες μετασεισμικές δονήσεις, με τον πρώην πρόεδρο της UEFA να κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από το Εμιράτο του Κατάρ προκειμένου να βοηθήσει στην ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «TNT», εδώ και λίγο καιρό υπάρχουν μυστικές συσκέψεις ανάμεσα σε μέλη της FIFA, που υπό το βάρος των τελευταίων σκανδάλων εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν την διοργάνωση από το Κατάρ.

Προς το παρόν εξετάζονται οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις, ενώ από ανώνυμες πηγές που πρόσκεινται στην FIFA τονίζεται πως το θέμα είναι υπαρκτό, αλλά αρκετά περίπλοκο, αφού έρχεται σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Κατάρ που έχει επενδύσει τεράστια ποσά, αλλά και με τους βασικούς χορηγούς της διοργάνωσης που είναι αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Να αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει παρόμοια σενάρια, με τη FIFA να κάνει… πίσω σε σχέδιο για Μουντιάλ με 48 ομάδες στο Κατάρ. Πολλά έχουν γραφτεί και για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των χιλιάδων μεταναστών, με τους διοργανωτές να τα διαψεύδουν.

BOMBA de @HernanSCastillo en #HalconesyPalomas

Keywords
Τυχαία Θέματα