Μυστικά κονδύλια υπουργείου Εξωτερικών – Τι είναι και πώς ξοδεύονται

Μία ημέρα μετά την ξαφνική παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και με αφορμή την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια, οι απόρρητοι λογαριασμοί και η διαχείριση των υπουργείων.

Ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων.

Τι είναι τα μυστικά κονδύλια;

Τα μυστικά κονδύλια είναι χρήματα που οι Υπουργοί

Εξωτερικών μπορούν να τα ξοδεύουν όπως θέλουν, όπου θέλουν, χωρίς να καταθέτουν αποδείξεις και χωρίς να υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

Ο λογαριασμός βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας και τα χρήματα προορίζονται για την προώθηση των εθνικών θεμάτων. Απ’ αυτά τα κονδύλια, χρηματοδοτούνται φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε ξένες χώρες για να συλλέξουν πληροφορίες, σε δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σε διάφορες πρωτοβουλίες χωρίς να υπάρχει επίσημο στοιχείο.

Πέρα από τους υπουργούς, το πού πηγαίνουν τα χρήματα το γνωρίζουν και οι στενοί τους συνεργάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν και τις σχετικές επαφές.

Όλη η συζήτηση για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η αφορμή για την ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν η κατηγορία του Πάνου Καμμένου προς τον κ. Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά τις κατηγορίες Καμμένου, πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε με τη σειρά του τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για προσπάθεια άσκησης εξωτερικής πολιτικής με σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα