Μύδροι Αντώναρου κατά «καθεστωτικών» ΜΜΕ: Έκαναν γαργάρα το μπάχαλο με τις εκκλησίες

«Καρφιά» κατά των «καθεστωτικών» – όπως τα χαρακτηρίζει – ΜΜΕ εξαπέλυσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, στον απόηχο του «αλαλούμ» με τις εκκλησίες, αλλά και των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σχεδόν πρότεινε και τον τρόπο για να τις επισκεφτούν οι πιστοί.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Αντώναρος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Γαργάρα κάνουν σχεδόν ολα τα “καθεστωτικά” μέσα ενημερωσης το μπαχαλο

που έγινε σήμερα με την αρχική τοποθετηση τ εκπροσώπου της Εκκλησίας, τς απίθανες δηλώσεις του κυβ.εκπροσώπου και τν αναδιπλωση τς Εκκλησίας».

«Λες κι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο», κατέληξε.

Γαργάρα κάνουν σχεδόν ολα τα “καθεστωτικά” μέσα ενημερωσης το μπαχαλο που έγινε σήμερα με την αρχική τοποθετηση τ εκπροσώπου της Εκκλησίας, τς απίθανες δηλώσεις του κυβ.εκπροσώπου και τν αναδιπλωση τς Εκκλησίας. Λες κι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο.

— Evangelos Α. Antonaros (@EvangAntonaros) April 9, 2020

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, σε εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις Μητροπόλεις, όριζε ότι οι εκκλησίες δεν θα ήταν απόλυτα κλειστές. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές κατά τη διάρκεια όλων των ιερών Ακολουθιών. Όμως, θα ανοίγουν τουλάχιστον 2 ώρες μετά το τέλος τους το πρωί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (από τις 11:00 έως τις 13:00) εκτός της Μεγάλης Παρασκευής που θα ανοίξουν από τις 13:00 έως τις 17:00. 

Μάλιστα, σχολιάζοντας την επίμαχη εγκύκλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ούτε λίγο, ούτε πολύ, έκλεισε το «μάτι» στην Εκκλησία, αναφέροντας ότι αν κάποιος βγαίνει για έναν από τους έξι λόγους για τους οποίους επιτρέπεται να βγει σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μπορεί να πάει στην εκκλησία και να ασκήσει την ατομική του προσευχή.

Όπως είναι φυσικό ξέσπασε γρήγορα σάλος για το εν λόγω ζήτημα, με αποτέλεσμα η Ιερά Σύνοδος να αναδιπλωθεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της να ξεκαθαρίζει ότι οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς.

Πηγή: Μύδροι Αντώναρου κατά «καθεστωτικών» ΜΜΕ: Έκαναν γαργάρα το μπάχαλο με τις εκκλησίες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα