Μουντιάλ: «Πόλεμος» ανάμεσα σε Αγγλία και Κολομβία μετά το πρωτοσέλιδο της «Sun» (εικόνες)

Για ακόμα μία φορά η «Sun» ξεπέρασε τα όρια και κυκλοφόρησε με προκλητικό πρωτοσέλιδο εν όψει του σπουδαίου αγώνα της Αγγλίας με την Κολομβία για τους «16» του Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στις δυο χώρες. Βλέπετε, το βρετανικό χιούμορ, πολλές φορές ξεφεύγει, με αποτέλεσμα να αντιδράσει και ο πρέσβης της Κολομβίας στην Αγγλία.

Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου ήταν «Go Kane». Μιλάμε για σύνθημα που παραπέμπει στη λέξη κοκαΐνη, που παραπέμπει με αρνητικό τρόπο στην Κολομβία. Μιλάμε για τη ναρκωτική ουσία

που ήταν η ρίζα του παράνομου εμπορίου της Κολομβίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Στη «Sun» που κυκλοφόρησε την Τρίτη (3/7) μπορούσε να διαβάσει κάποιος: «Καθώς τα τρία Λιοντάρια αντιμετωπίζουν το έθνος που έδωσε στον κόσμο τη Σακίρα, υπέροχο καφέ και εεεε, άλλα πράγματα».

Ο πρέσβης της Κολομβίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νέστορ Οσόριο-Λοντόνο, παρουσιάστηκε ενοχλημένος για την επιλογή των παραπάνω λέξεων και είπε: «Είναι μάλλον λυπηρό το γεγονός ότι χρησιμοποιούν ένα τόσο εορταστικό και φιλικό περιβάλλον, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να στοχεύσουν σε μια χώρα και να συνεχίσουν να τη στιγματίζουν με ένα εντελώς άσχετο θέμα. Ο σεβασμός, το δίκαιο παιχνίδι και η χαρά για το παιχνίδι είναι όλα αυτά που έχουν σημασία απόψε. Θα φωνάζουμε για την Κολομβία και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε όλοι να απολαύσουμε έναν μεγάλο αγώνα». Έκανε δηλώσεις στην «Independent». Ο Οσόριο έχει διατελέσει πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2014. Αυτό το πρωτοσέλιδο έλαβε εκτεταμένη κριτική και στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δείτε το πρωτοσέλιδο

****
Το πήρε απόφαση ο Γιάοκιμ Λεβ και θα παραμείνει έως το 2022 παρά τη φετινή αποτυχία. Ο Γιόακιμ Λεβ αποφάσισε να παραμείνει προπονητής της Εθνικής Γερμανίας! Μετά το «πατατράκ» των «πάντσερ» στο Μουντιάλ της Ρωσίας το μέλλον του προπονητή της «νασιοναλμάνσαφτ» ήταν στον αέρα, όμως τελικά έγινε η ανατροπή και ο 58χρονος τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο της Γερμανίας. Την είδηση αποκάλυψε πριν από λίγο η «Bild» κι αναπαράγουν και τα υπόλοιπα γερμανικά ΜΜΕ. Τόσο η γερμανική ομοσπονδία, όσο και ο Λεβ αποφάσισαν να μην διακόψουν την συνεργασία τους και να δημιουργήσουν εκ νέου μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός προπονητής έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα